Bulletin k utkání #21
22. kolo: TJ Sokol Královské Vinohrad
Poslední tým vítězí, Brňané nezvládli zápas o desáté místo

Poslední tým vítězí, Brňané nezvládli zápas o desáté místo

Hattrick hostil čtrnácté mužstvo tabulky, ale výsledkově neobstál. Svěřenci kouče Jana Niznera doma podlehli Královským Vinohradům, a tak se nedotáhli na desátou příčku zaručující předkolo play-off.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ TJ Sokol Královské Vinohrady 3:5 (1:2, 1:3, 1:0)

Brňané nasadili prakticky stejný kádr jako do pátečního utkání na Spartě, jedinou změnou byl návrat Šimona Hronka do sestavy. Zápas však nevyšel domácím podle představ a poslední tým soutěže je porazil 5:3. Hattrick tak prováhal skvělou šanci bodově dohnat desáté Otrokovice, jež nadále mají blíže postupu do vyřazovací fáze.

Lukáš Jalový sice dal první gól duelu, nicméně Vinohrady byly ve zbytku první třetiny efektivnější. Dvěma brankami si zajistili hosté náskok, který ještě rozvinuli v prostřední dvacetiminutovce. Hned dvakrát mířil přesně Vojtěch Máca, který se stal hráčem zápasu za SKV.

Ve třetí části Hattrick pouze snižoval na konečných 3:5, když se střelecky prosadil znovu Jalový. Ani zlepšený výkon tedy Jihomoravany k bodům nedovedl a musí doufat, že zbývající kola pro ně dopadnou úspěšněji. Ztráta se soupeřem ze spodku tabulky každopádně hodně bolí.

Jalový (10+13) díky dvěma trefám posílil své postavení na čele klubového bodování. Dvě asistence potom zaznamenal Tomáš Brom (11+10), který je pouze těsně za svým kolegou z první formace. Měl přitom i možnosti ke skórování, třeba při přesilovce, jenže napálil jen tyčku.

Brněnští florbalisté neobhájili výhru z předchozího vzájemného souboje. Zatímco v Praze uspěl Hattrick 6:5, doma se musel smířit s porážkou. Vinohrady tak prodloužily svoji neporazitelnost v Maloměřicích, co se týče superligové éry. Za uplynulé tři roky tam brali výsledky 7:3, 5:4p a právě 5:3.

Zaváhání sice zkomplikovalo Hattricku cestu do play-off, stále však nejde o nic nemožného. V následujícím kole putuje mužstvo do Prahy, kde v neděli 16. ledna vyzve Tatran Střešovice. Příští domácí utkání se koná v neděli 23. ledna proti FBC Ostrava.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 5. Jalový (Brom), 29. Lhota (Juhaňák), 60. Jalový (Brom) – 14. Švejda, 16. Pergler (Klápa), 23. Pinkas (Hájek), 26. Máca (Kopecký), 38. Máca (Stuchlík O.). Střely: 17–16. Vyloučení: 1–1. Využití: 0–0. Diváků: 97. Rozhodčí: Sojka K., Sojka T.

Sestavy

HattrickVinohrady
Raška (Kolajta) – Jalový, M. Kůra, Kůra J., Suk, Hájek J., Musil – Brom, Vlach, Dvořák – Lhota, Juhaňák, Hronek Š., Procházka, Slezák, Zouhar, BednářŠantora (Musil) – Ježek, Gold, Hartman, Pinkas, Horák, Čuda, Stuchlík O., Paštika, Kopecký, Gregor, Fiala, Hájek, Švejda, Máca, Pergler, Klápa, Procházka

Rozhovory

Zpět na úvod