Bulletin k utkání #21
22. kolo: TJ Sokol Královské Vinohrad
Závěr roku na výbornou, holky Hattricku nedaly soupeřkám šanci

Závěr roku na výbornou, holky Hattricku nedaly soupeřkám šanci

Poslední turnaj letošního roku zvládly svěřenkyně Petry Prouzové na výbornou. Střet se Zlínem i se Shooters Beta přinesl dominanci žen Hattricku a dvě relativně vysoká vítězství, díky nimž se udržely na čele druhé ligy.

Hattrick nastoupil do posledního turnaje roku 2021 víceméně v plné sestavě s Linndou Hyksovou či Nataly Asfourovou. Hned první zápas nabídl gólovou přehlídku Brňanek. Byť se zlínské florbalistky držely téměř deset minut, na akci Asfourové, kterou úspěšně zakončila Praxová, již byly krátké. Na Praxovou o chvíli později navázala Hyksová a po první třetině vedl Hattrick 2:0.

Zlínu se krátce po začátku druhé části podařilo snížit, ale to ženy Hattricku nevyvedlo z míry. Obratem se prosadila Aneta Federselová, jež se vrátila po delší herní pauze. „Trochu mi to skákalo, ale myslím si, že to díky týmu a lajně šlo a padalo to tam,“ rozpovídala se po zápase právě Federselová.

Hattrick navíc přidal další tři branky, jednou se navíc prosadila opět Federselová a Hattrick slavil vítězství 6:1. „Dokázaly jsme diktovat tempo, být na míčku, vytvářely jsme si šance a utkání jsme celkem s přehledem zvládly,“ hodnotila první duel turnaje trenérka Petra Prouzová.

Druhý duel proti Shooters Beta přinesl výrazně vyrovnanou první třetinu, během které se ani jeden z týmů nedokázal prosadit. I díky tomu hráčky Shooters dostaly Hattrick pod mírný tlak. „Druhý zápas se trochu ukázalo, že na tři lajny to úplně neumíme rozjíždět, takže jsme hru stáhly na dvě formace,“ popsala Prouzová.

Zlom přišel ve druhé části, kdy se potřetí v turnaji prosadila Federselová a rozběhla brněnský brankostroj. Brzy navázala Hyksová a ve třetí části přidal Hattrick další tři góly. Ve třetí části Rosana Šaferová v brance Hattricku navíc chytila i trestné střílení a výrazně přispěla k výhře 5:0. „První gól trochu nalomil soupeře a bylo jen otázkou času, kdy nám to tam začne padat. Už jsme hrály s větší lehkostí a vrátily hru na tři formace,“ komentovala Prouzová bitvu se Shooters.

Hattrick si tak v posledním turnaji připsal dvě vítězství, výborné skóre 11:1 a šest velice cenných bodů do tabulky. „Jsme prostě skvělé,“ zhodnotila turnaj Aneta Federselová, jež během něj zaznamenala tři trefy a jednu asistenci. „Všichni jsme si to užili, nikdo nevyčníval, hrály jsme společně jako tým,“ ohlédla se střelkyně družstva.

Brněnské ženy teď čeká poměrně dlouhá pauza, neboť další druholigový turnaj je čeká až 6. února. „Rády bychom se zaměřily na hru na útočné polovině. Dále chceme trochu zvýšit jistotu v rozehrávce a samozřejmě se věnovat i střelbě, té není nikdy dost,“ přiblížila průběh následujících týdnů Prouzová.

Právě trenérka FBŠ se ohlédla za uplynulým rokem, co se týče zrodu ženského týmu Hattricku. „Výsledkově můžeme být spokojeni, herně ovšem ještě nejsme tam, kde můžeme být. Ve sportu se to ošidit nedá, protože co do něj dáte, to se vám vrátí, takže tady pociťuji trochu dluh,“ uzavřela Prouzová.

Statistiky

Zlín Lions – FBŠ Hattrick Brno 1:6 (0:2, 1:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Valášková (Machů) – 10. Praxová (Asfourová), 13. Hyksová (Wilczek), 15. Federselová (Hyksová), 18. Hyksová, 19. Federselová (Hyksová), 23. Fidrmucová. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Galanský, Rada.

Shooters Beta – FBŠ Hattrick Brno 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 17. Federselová (Macejáková), 25. Hyksová (Federselová), 30. Fidrmucová (Praxová), 31. Hyksová (Wilczek), 36. Fidrmucová (Asfourová). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Volgemut, Rada.

Tabulka 2. ligy žen

#TýmZápasySkóreBody
1.FBŠ Hattrick Brno1475:2435
2.1. AC Uherský Brod1480:3832
3.Zlín Lions1464:3825
4.Bulldogs Brno B1450:5317
5.FBK Spartak Hluk1431:5811
6.Shooters Beta1222:399
7.K1 Florbal Židenice Dragons B1425:979

Rozhovory

Zpět na úvod