Bulletin k utkání #21
22. kolo: TJ Sokol Královské Vinohrad
Solidní vyhlídky? Dost napoví dvojkolo se Spartou a Vinohrady

Solidní vyhlídky? Dost napoví dvojkolo se Spartou a Vinohrady

Bleskové tempo nabírá florbalová Livesport Superliga. Hned o druhém lednovém víkendu přichází dvojkolo, v němž Hattrick jede na Spartu a doma hostí Královské Vinohrady. Hlavně druhý zápas bude zásadní v boji o předkolo play-off.

V minulém duelu podali Brňané velmi slušný výkon. Po celou dobu byli na dostřel favorizované Boleslavi, která si až do posledních minut nevytvořila větší náskok. Středočeši nakonec vyhráli 6:3, Hattrick ale mohl být celkově spokojen. Stále totiž ztrácí pouhé tři body na desáté Otrokovice, což znamená i vidinu postupu do vyřazovací části.

Ze základní fáze zbývá odehrát posledních šest kol. A v příštích několika dnech zvládne Hattrick rovnou dvě. Nejprve se představí na hřišti pražské Sparty, jíž aktuálně patří čtvrtá pozice tabulky. Pražané navíc vyhráli již třikrát za sebou, když postupně zdolali Bohemians, Black Angels i Vítkovice. Poslední dvě vítězství však byla jen těsná, a to o jediný gól.

„Sparta je silným týmem s technicky velmi vyspělými hráči. V posledních třech utkáních porazili silné protivníky včetně Vítkovic,“ upozorňuje bek Jiří Hájek. Cesta k úspěchu ovšem podle něj rozhodně existuje. „Pokud předvedeme stejně pracovitou a týmovou hru jako proti Boleslavi, můžeme pomýšlet na body,“ burcuje.

Druhým protivníkem Brna se stanou Královské Vinohrady. Mužstvo SKV přijede jako outsider, jelikož mu s devíti body patří poslední místo superligy. Jeho série nezdarů aktuálně trvá už devět zápasů, přičemž nadcházející dvojkolo začínají Vinohrady doma proti Vítkovicím. Svěřenci kouče Jana Niznera tak cítí příležitost bodovat.

„Hráčům SKV se sice v sezóně moc nedaří, ale v posledním kole předvedli vyrovnanou přestřelku 12:11 s Bohemkou. Musíme tedy znovu kvalitně vkročit do utkání a nevypustit jediný souboj,“ shrnuje Hájek. Zrovna domácí prostředí může hrát klíčovou roli. „Jsem přesvědčen, že když duel odjezdíme, body zůstanou na Majlontu,“ dodává osmnáctiletá opora Hattricku.

ZÍSKEJTE VSTUPENKY ZDE

Co se týče vzájemných bitev v nejvyšší soutěži, brněnští florbalisté ještě Spartu neporazili. Nejblíže tomu byli při loňském zápase doma, kdy je tým kolem Milana Garčara přetlačil až v nájezdech 4:3. Zato proti SKV vypadá bilance o něco veseleji, protože Hattrick nad nimi v každém z uplynulých tří měření sil bodoval. Hned dvakrát z toho bylo vítězství, naposledy 6:5 venku.

Sledujte počínání Hattricku v důležitých střetnutích o postupovou desítku! Na Spartě se představí Brno v pátek 7. ledna od 19 hodin, zatímco doma proti Vinohradům naskočí v neděli 9. ledna od 18.00. Získejte vstupenky s předstihem ZDE.

Livesport Superliga

ACEMA Sparta Praha – FBŠ Hummel Hattrick Brno7. ledna | 19.00ONLINEVIDEO
FBŠ Hummel Hattrick Brno – TJ Sokol Královské Vinohrady9. ledna | 18.00ONLINEVIDEO
Zpět na úvod