Bulletin k utkání #21
22. kolo: TJ Sokol Královské Vinohrad
Hattrick i kvůli druhé třetině ztratil na Spartě

Hattrick i kvůli druhé třetině ztratil na Spartě

Další vyhecovaná bitva se uskutečnila na hřišti pražské Sparty. Ve 21. kole Livesport Superligy tam nastoupili florbalisté Hattricku, kteří ovšem favoritovi podlehli vysokým rozdílem. Rozhodovala především prostřední část zápasu.

ACEMA Sparta Praha –⁠ FBŠ Hummel Hattrick Brno 11:4 (3:1, 6:0, 2:3)

Brňané udělali mírné úpravy v zahajovací formaci. Do branky opět nasadili Zdeňka Rašku a v obranné dvojici se objevil Matyáš Kůra. Výsledkově však hosté neuspěli a utrpěli celkem jasnou porážku 4:11. Podoba tabulky se ale pro Hattrick nijak nezměnila a stále mu patří jedenáctá pozice. Na předkolo play-off nadále ztrácí tři body.

Největší střeleckou formu měla Sparta ve druhé třetině. Prostřední fázi ovládli svěřenci Ondřeje Kašpárka 6:0, když mimo jiné proměnili přesilovku a dali i trestné střílení. Hned třikrát se trefil do brněnské sítě Slovinec Robert Košir. Dvěma góly se prosadil osmnáctiletý sparťan Daniel Fišer, pro něhož šlo o vůbec první body v Livesport Superlize.

Hattrick aspoň částečně napravil dojem v závěrečných minutách utkání. Během nich snížil výrazné manko a ukázal, že se nevzdal ani za rozhodnutého stavu. Brněnský tým tak ani podruhé v ročníku nestačil na Spartu, když jí doma podlehl 3:7.

Mužstvo kouče Jana Niznera přitom nezačalo úplně špatně a otevřelo skóre. Vyrovnanou hru ovšem později změnila půlminuta hrůzy, díky které si Sparta na přelomu šestnácté a sedmnácté minuty upevnila náskok o dvě branky.

První góly sezóny zaznamenal Matyáš Kůra, jenž celkově dosáhl na slušnou bilanci dvou tref a jedné asistence. Zajímavostí je, že svoji premiérovou branku v nejvyšší soutěži dával Kůra před rokem také do sítě Sparty. Zbývající zásahy hostů si připsali Tomáš Brom s Jiřím Juhaňákem.

Pro jihomoravské florbalisty jde o druhou ztrátu bodů v novém roce. Musí se ale dodat, že Hattrick v obou případech nastoupil proti papírově silnějším soupeřům a výsledkově mohl jen překvapit. Důležitá utkání čekají jindy, třeba hned teď v neděli 9. ledna doma v Maloměřicích.

Právě na domácí půdě se Brno představí proti Královským Vinohradům, jimž náleží dno tabulky. Proto půjde o velice důležitý souboj, jenž může posunout Hattrick zase o krůček blíže postupové desítce. Zdali přijde úspěch, se uvidí od osmnácti hodin. Vstupenky získejte ZDE.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 5. Košir (Kolstrunk), 16. Košir (Fišer), 17. Ujhelyi (Čermák), 23. Garčar (Zouzal), 26. Košir, 29. Fišer (Pažák), 36. Pruner (TS), 39. Čermák (Krbec), 39. Zouzal (Juha), 44. Krbec (Čermák), 51. Fišer (Juha) – 4. Kůra M. (Jalový), 50. Kůra M. (Brom), 56. Brom (Kůra M.), 57. Juhaňák (Procházka). Střely: 35–19. Vyloučení: 0–1. Využití: 1–0. Diváků: 166. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč.

Sestava

SpartaHattrick
Beneš (Hejna) – Bartoš, Garčar, Zeman, Kuchynka, Kolstrunk, Juha, Ujhelyi, Zouzal, Kozák, Košir, Pažák, Fišer, Šimek, Čermák, Kareš, Krbec, Hurt, PrunerRaška (Kolajta) –⁠ Jalový, M. Kůra, Kůra J., Suk, Hájek J., Musil ⁠– Brom, Vlach, Dvořák – Lhota, Juhaňák, Procházka – Slezák, Zouhar, Bednář

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod