Bulletin k utkání #2
11. kolo: Sokoli Pardubice
Další výhra! Hattrick ovládl televizní zápas s Pardubicemi

Další výhra! Hattrick ovládl televizní zápas s Pardubicemi

Florbalistům Hattricku zápasy před kamerami svědčí. Televizní duel na ČT Sport, ve kterém hostili Sokoly Pardubice, zvládli výsledkem 6:4. Přidali tak druhou výhru z aktuálního dvojkola Livesport Superligy.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – SOKOLI Pardubice 6:4 (1:2, 3:0, 2:2)

Ještě než začal zápas, se uskutečnila minuta ticha za zesnulého chodovského brankáře Michala Rebra. Do samotné hry potom naskočila stejná zahajovací formace jako v sobotu proti Otrokovicím ve složení Kuhn, Matyáš Kůra, Sládeček, Brom, Fuchs a Ondráček.

Díky aktivnějšímu výkonu se ujali vedení Sokoli, když důrazu před brankou využil David Petržela. Pardubický střelec se prosadil hned dvakrát během dvou minut, což dostalo Hattrick pod nepříjemný tlak. Domácí florbalisté se však dál soustředili na svoji taktiku a ukázali, že umí Pardubice překombinovat. Snížení tak zajistil Luděk Ondráček a Brňané se herně rozjeli.

Svoji převahu dávali svěřenci Marka Fialy najevo i ve druhém dějství. V něm Hattrick srovnal a mladíci Adam Hemerka se Šimonem Hronkem poslali mužstvo do vedení 4:2. A rozdíl mohl být ještě vyšší, kdyby domácím několikrát neutekl míček z dobré pozice. Sokoli proto mohli být rádi, že před poslední dvacetiminutovkou ztráceli jen dva góly.

Nicméně i Brno se někdy dostávalo do problémů, z nichž mu pomáhal Kuhn. Brankář byl pokaždé na správném místě a podržel obranu v klíčových momentech. Navíc vychytal také trestné střílení Pardubic, kterým mohl zdramatizovat zápas Adam Šmíd.

Hra byla místy hodně divoká a otevřená na obě strany. Právě toho Pardubice využily a těsně před koncem utkání snížily na rozdíl jediné trefy. Stále zbývalo pět minut a Hattrick znejistěl, jestli se soupeř přece jen nedotáhne na remízu. Vysvobozením se však stala hra bez gólmana, kdy dali v závěru dvě branky Ondráček s Lukášem Vlachem.

Brno tak definitivně uzavřelo skóre na 6:4 a oslavilo podruhé v řadě cenné vítězství. Hattrick zároveň prodlužuje sérii úspěšných televizních soubojů, když navázali na tři vítězství z uplynulého ročníku. Současně jde o druhou domácí výhru před kamerami potom, co loni v prosinci hráči FBŠ rozstříleli Black Angels 7:3.

Vánoční svátky stráví Hattrick na desáté příčce Livesport Superligy, další dvojkolo ho potom čeká 2. ledna na hřišti Tatranu a 3. ledna doma s Otrokovicemi.

Při televizním utkání byl mimo jiné předán charitativní šek v hodnotě 20 000 Kč, který FBŠ Hattrick Brno věnoval Společnosti pro ranou péči za góly a body v první části sezóny.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 9. Ondráček (Fuchs), 23. Nagy (Coufal), 27. Hemerka (Vlach), 29. Hronek (Coufal), 60. Ondráček (Brom), 60. Vlach (Kostka) – 5. Petržela (Teichman), 7. Petržela (Teichman), 56. Šmíd (Lehký), 60. Teichman (Formánek). Střely: 28–17. Vyloučení: 2–1. Využití: 1–0.

Sestavy

HattrickPardubice
Kuhn (Kolajta) - Brom, Kostka, Horák, Sládeček, Zach, Procházka, Fuchs, Coufal, Juhaňák, Slezák, Dvořák, Nagy, Ondráček, Vlach, Halama, Kůra M., Hemerka, HronekHaleš (Aubus) - Kaluža, Slabý, Klein, Lehký, Kohoutek, Kučera, Teichman, Pakosta, Šmíd, Prix, Savický, Petržela, Weinelt, Smola, Žáček, Kucharič, Černý, Formánek

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): „Jsme velmi šťastní, že jsme zvládli poslední dva zápasy a urvali jsme kompletních šest bodů. Ty jsou pro nás klíčové do tabulky a v rámci možností budeme mít fajn Vánoce, takže jsme rádi. Na druhou stranu byl zápas z hlediska plánu divoký. Chtěli jsme hrát trochu více s přehledem, klidněji a dávat jednodušší míčky. Zbytečně jsme ztráceli a umožnili soupeři hrá otevřenou hru. Naštěstí jsme dali o pár gólů více.“

Martin Zozulák (Pardubice): „Myslím si, že z naší strany jsme předvedli velmi špatný výkon. První třetinu si myslím, že jsme odehráli relativně dobře. Od druhé části jsme už ale nebyli vůbec na míčku. Chyběl další gól.“

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod