Bulletin k utkání #2
11. kolo: Sokoli Pardubice
Perfektní! Hattrick se vrátil do zápasu a přejel Panthers

Perfektní! Hattrick se vrátil do zápasu a přejel Panthers

Začátek třetí třetiny nebyl příliš veselý. Florbalisté Hattricku ztráceli s Otrokovicemi už 1:3, ale ani to je nezastavilo. Utkání Livesport Superligy úplně překlopili a získali důležité tři body. Do sestavy se vrátil gólem Luděk Ondráček, rozhodující asistenci si připsal bývalý panter Matěj Kostka.

Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE – FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:5 (1:1, 1:0, 1:4)

Poprvé od restartu soutěže nastoupil za Brňany Luděk Ondráček. Nejlepší střelec týmu laboroval se zraněním, které mu dovolilo jít do hry až v Otrokovicích. Mezi tyče se postavil Filip Kuhn, jenž nechyběl ani v minulém duelu na hřišti Bohemians.

V úvodu zápasu se nabízelo pár šancí na obou stranách, jenže nikdo je neproměnil. Mnoho akcí končilo nepřesně a týmy měly problém dostat se do většího tempa. Panthers se přesto pokoušeli o rychlé rozehrávky, kdy jednu ze situací proměnil Vlastimil Červenka.

Potíže hostů se mohly ještě prohloubit během vyloučení. Na trestnou lavici usedl bývalý hráč domácích Matěj Kostka, ale Brno zvládlo oslabení s klidem. Brzy se tak začaly objevovat možnosti Hattricku, z nichž vyrovnal v závěru první třetiny Marek Fuchs.

Další část utkání přinesla tuhý boj. Hattrick se však postupně zlepšoval a zvládal střílet i likvidovat akce soupeře. Kromě jediné – tu vyslal na Kuhnovu branku Jan Hrtús kolem poloviny zápasu. Hattrick ovšem nezůstával pozadu a snažil se kombinovat a hrozit v útoku, i když bez gólu.

Skóre po čtyřiceti minutách zůstalo ve prospěch Otrokovic, jež měly náskok 2:1. Pro hosty to sice nebyl kritický rozdíl, ale i přesto potřebovali co nejdříve vyrovnat. A to jim start posledního dějství vůbec neusnadnil, když Matěj Hronek zvyšoval na 3:1. Bývalý útočník Hattricku tak svému někdejšímu klubu pořádně zavařil.

Zbytku utkání ale dominovali brněnští florbalisté. Ti velmi rychle snížili po neproměněné šanci Panthers a na 3:3 vyrovnával Ondráček. Klíčová trefa od borce, který odehrál první superligový duel od začátku října. Otrokovice byly nalomené a Hattrick čekal, kdy přidá rozhodující ránu.

Čtvrtý gól Hattricku brzy vstřelil Adam Hemerka, jemuž míček přiťukával Kostka. Ofenzivní bek svojí asistencí odčinil předchozí vyloučení a posunul FBŠ za vítězstvím. Navíc na hřišti, kde strávil minulých deset let. Brno nepolevilo ani v dalších momentech, poradilo si s výpady Otrokovic a podruhé v sezóně uspělo za tři body. Výhru 5:3 potvrdil brankou do prázdné Lukáš Vlach.

Veledůležité dvojkolo zahájil Hattrick perfektně. Už v pondělí se však ukáže před televizními kamerami ČT Sport v hale Vodova, kde narazí na Sokoly Pardubice. Jihomoravané proto doufají, že zopakují sobotní výsledek a bodově si přilepší na závěr kalendářního roku.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 7. Červenka (Hronek), 33. Hrtús (Jurčík), 42. Hronek (Kvapil) – 18. Fuchs (Sládeček), 43. Vlach (Hemerka), 46. Ondráček (Brom), 50. Hemerka (Kostka), 60. Vlach (Sládeček). Střely: 23–20. Vyloučení: 0–1. Využití: 0–0.

Sestavy

OtrokoviceHattrick
Majrich (Kubíček) – Medek, Szweda, Nagy, Kvapil, Pšenčík, Červenka, Jurčík, Hrabal, Javořík, Hájek, Hrtús, Šťourač, Hronek, Vykopal, Petřík, NehilaKuhn (Kolajta) – Brom, Zach, Kostka, Sládeček, Horák, Procházka, Fuchs, Coufal, Juhaňák, Slezák, Dvořák, Ondráček, Vlach, Halama, Kůra M., Hemerka, Hronek

Ohlasy trenérů

Michal Kvapil (Otrokovice): Zlomový moment byl, když jsme ve třetí třetině vedli, dali jsme břevno a z protiútoku jsme dostali gól. Potom jsme spadli v hlavách úplně někam dolů. Říkáme si, že potřebujeme zodpovědnost a trpělivost, ale bohužel se nám nedaří, abychom vedení udrželi a pracovali na něm. Podle mě pořád máme trochu strach, že zápas můžeme prohrát.

Marek Fiala (Hattrick): První třetina byla velmi ospalá a těžko jsme se dostávali do tempa. Soupeř odskočil po našich chybách na 3:1, potom neproměnil a my snížili na 2:3. Od té chvíle bylo na hřišti víceméně pouze jedno družstvo. Tlačili jsme, oni nějakým způsobem odolávali, ale po zásluze jsme byli lepší a aktivnější na míčku.

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod