Bulletin k utkání #2
11. kolo: Sokoli Pardubice
Teď se musí bodovat. Nejdřív v Otrokovicích, pak doma v televizi

Teď se musí bodovat. Nejdřív v Otrokovicích, pak doma v televizi

Blíží se půlka základní části a začíná jít do tuhého. Hráči Hattricku se ve florbalové Livesport Superlize nachází ve spodní části tabulky, po restartu získali jediný bod ze čtyř utkání a vyhlíží, kdy bilanci zlomí. Teď hrají s rivaly, kteří jsou jen těsně nad nimi.

Hattrick čekají dva klíčové zápasy. Bude totiž hrát v Otrokovicích a před televizními kamerami doma s Pardubicemi, což jsou týmy na dvanáctém a jedenáctém místě tabulky. Kdyby je svěřenci Marka Fialy porazili, výrazně si přilepší a napraví dojem z uplynulých víkendů. Během nich Brňané vybojovali pouze jeden bod ze čtyř utkání, když aspoň do prodloužení dovedli duel s Tatranem Střešovice.

„Musíme ty zápasy zvládnout a uhrát pět šest bodů. Chceme dvakrát vyhrát a víme, že jsou to soupeři kolem nás v tabulce. Budou to těžká utkání, ale myslím si, že je zvládneme,“ řekl v novém vydání Hattrick Talku gólman Filip Kuhn. Všechno se musí podřídit tomu, aby Hattrick uspěl a mohl být v období po Novém roce ve větším klidu.

Jihomoravský klub je aktuálně třináctý, stále však může jít vzhůru Livesport Superligou. Přestože týmy mají různý počet odehraných duelů, na devátou pozici schází Hattricku jen šest bodů. To je rozdíl, jenž se teoreticky dá dohnat už během následujících několika dnů.

Zrovna sobotní bitva s Otrokovicemi nabídne velké návraty. Dojde na bratrský souboj brněnského Martina Nagye s jeho sourozencem Michalem, který patří k dlouholetým lídrům panterů. V posledním ročníku vyšel z obou měření sil lépe Michal, což je další motivace, aby Hattrick tentokrát odvezl domů všechny body. Před rokem Panthers porazili Brno na svém hřišti 6:5 po prodloužení, odvetu v Maloměřicích pak dovedli k výhře 4:2.

Vůbec poprvé od přestupu zamíří do Otrokovic v cizím dresu Matěj Kostka. Na hřišti se však nesmí nechat unést vzpomínkami a sentimentem – teď totiž musí získat veledůležité body pro Brno. „Dost zvláštní pocit hrát na Městské hale v Otrokovicích jako host, a ne jako domácí. Každopádně se na zápas moc těším, protože budu hrát proti ‚svým‘,“ popsal Kostka.

Jediné, co ofenzivního beka mrzí, že se nemohou přijít podívat diváci. „S nimi by to pro mě mělo ještě větší náboj,“ uznal zkušený hráč. Ani to ovšem nijak nemění hlavní cíl výjezdu. „Věřím, že utkání zvládneme a odvezeme si všechny body,“ podotkl Kostka. Třaskavý zápas to bude i pro pantery Matěje Hronka s Davidem Medkem, kteří ještě na jaře oblékali dres Hattricku. Zřejmě tak dojde i na druhý sourozenecký střet, kdy Brňané mají v sestavě Šimona Hronka.

Po sobotě bude mít Hattrick den volna a do hry se opět zapojí v pondělí. Bude totiž hostit televizní duel se Sokoly Pardubice, který odvysílá v přímém přenosu stanice ČT Sport. Hrát se bude na Vodově od 19.30. Brno tak chce udržet stoprocentní bilanci, když si před rokem odnesl z domácího „televizáku“ proti Black Angels všechny body.

Podrobné informace k utkání včetně článků, soupisek či tabulky Livesport Superligy se budou objevovat v digitálním bulletinu ZDE.

DatumČasZápasVideopřenosTextová reportáž
12. 12. 202017.00Otrokovice–Hattrickhttps://www.ceskyflorbal.cz/vi...http://online.ceskyflorbal.cz/...
14. 12. 202019.30Hattrick–Pardubicehttp://www.ceskatelevize.cz/sp...http://online.ceskyflorbal.cz/...

Zpět na úvod