Bulletin k utkání #66
24. kolo1LM: vs. Chomutov
Hattrick má jisté předkolo! Drama s Chomutovem rozseklo prodloužení

Hattrick má jisté předkolo! Drama s Chomutovem rozseklo prodloužení

Klíčový souboj o play-off dopadl zdárně! Florbalisté Hattricku přetlačili ve 24. kole první ligy Chomutov a definitivně potvrdili své místo v osmifinále play-off. Dramatickou bitvu rozhodl v prodloužení Tomáš Brom, který utkání opanoval třemi trefami a potvrdil, že je postrachem pro každého soupeře v soutěži.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – DDQ Florbal Chomutov 4:3p (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0)

Zahajovací sestava se oproti minulým zápasům nijak neměnila. Branku opět střežil Filip Létal, který vychytal i třetí výhru za sebou. V line-upu nechyběly ani další tradiční tahouni jako Tomáš Brom či Michal Malec, jejichž výkony dopomohly k výsledku 4:3 po prodloužení a dvěma bodům pro Hattrick do tabulky.

Díky porážce Plzně a vítězství FBŠ se jenom potvrdilo, že Brňané míří do osmifinále play-off. Aktuálně jim náleží devátá příčka s dvoubodovým náskokem na desáté Štíry. Osmé Znojmo pak je dvě kola před koncem vepředu o čtyři body, takže aktuálně se zdá nejpravděpodobnější, že v předkole čeká Hattrick právě jihomoravské derby.

Jedním z klíčových strůjců úspěchu domácích se stal – dalo by se říct, že jak už bývá zvykem – Tomáš Brom. Odchovanec ústeckého florbalu zařídil rovnou tři góly svého mančaftu ze čtyř a potvrdil, že kalendářní rok 2024 mu po individuální stránce neskutečně přeje. Vždyť od 1. ledna už nasbíral fantastických osm bodů (6+2). Současně dal i vítěznou branku v prodloužení.

Hattrick začal aktivně a několikrát zavřel Chomutov u jeho brankoviště, jenže hosté všechny komplikace odvrátili. Brňany pak zabolelo, když soupeř následně trestal z dorážky. Zanedlouho sice prokázal svůj čich na góly Martin Nagy a trefil se už počtvrté z posledních pěti duelů, nicméně ani Chomutov nezahálel a znovu odskočil.

Ve druhé části se hrálo hodně nahoru dolů. Zrodilo se tak i několik zajímavých možností pro domácí florbalisty, jimž ale vyrovnání stále unikalo. To se změnilo až zásluhou Broma ve 36. minutě Tomáš Brom potom, co Hattrick přežil stoprocentní šanci soupeře. Během třetího dějství se zopakovalo vedení Chomutova, finiš však hostům nevyšel a Brno zosnovalo otočku a sebral dva body.

„Potom, co jsme si zajistili účast ve vyřazovací fázi, určitě cítíme úlevu. Můžeme teď hrát více uvolnění, zároveň však máme sérii výher, na kterou chceme dále navazovat. Přišlo to v závěru základní části a věřím, že budeme stejně pokračovat co nejdéle a budeme podávat kvalitní výkony,” zhodnotil člen trenérského štábu Tomáš Bartkovský.

V předposledním kole první ligy zamíří Hattrick na půdu městského rivala. Neděle 11. února se ponese ve znamení derby s Gullivers Brno, jež odstartuje ve sportovní hale CESA VUT od 17 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 12. Nagy (Zouhar), 36. Brom (Jiříček), 53. Brom (Gryc), 61. Brom (Gryc) – 8. Holovej (Štěrba), 15. Linc (Štěrba), 50. Linc (Štěrba). Trestné minuty: 8:0. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 32:24. Diváků: 63. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickChomutov
Létal (Steiger) – Gryc, Hájek, Halama, Bednář, Kůra M., Zeisel, Jelínek – Malec, Jiříček, Brom – Hronek, Vlach, Slezák – Zouhar, Procházka, Nagy – David

Frühbauer (Chabr) – Fator, Šarša, Kellermann E., Bernas, Malý, Nachtmann, Hennrich – Halej, Martin, Kellermann D. – Štěrba, Linc, Holovej – Dušek, Hais, Pleskač – Zahraj, Nevšímal

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod