Bulletin k utkání #66
24. kolo1LM: vs. Chomutov
Stvrdí Hattrick postup do play-off? Proti bude Chomutov

Stvrdí Hattrick postup do play-off? Proti bude Chomutov

Vynikající možnost, která by florbalistům Hattricku zaručila play-off, je na dosah. Ve 24. kole první ligy vyzvou Brňané Chomutov, nad nímž pokud uspějí, vytvoří si dostatečný bodový polštář do zbytku základní části. Severočeští soupeři se ale určitě nenechají zdolat snadno.

Zbývají tři zápasy, než se naplno rozjede nadstavbová fáze sezóny. A přestože si Hattrick prošel v uplynulých týdnech nelehkými obdobími, předkolo play-off již má velice blízko. Aktuálně devátý mančaft tabulky drží šestibodový náskok na jedenáctou Plzeň, která by ho ještě mohla teoreticky ohrozit. Ostatně teoretickou šanci stále živí i dvanáctá Letka.

Pokud by ovšem Hattrick v sobotu večer porazil Chomutov a oba zmiňovaní pronásledovatelé by zaváhali, bylo by už definitivně jasno. Svěřenci trenéra Simona Šišky zároveň mají lepší statistiky ze vzájemných duelů s Plzní, takže i kdyby současně s FBŠ naplno bodovali také Západočeši, nebudou ani přesto ohrožením pozice v elitní desítce.

Cesta za vítězstvím nad Chomutovem však hladká nebude. Severočeský tým momentálně drží šestou příčku, která jako poslední zaručuje přímý postup do čtvrtfinále soutěže. Na toto místo reálně ještě dotírají Znojmo a Hradec Králové, jež se nevzdají, dokud bude existovat aspoň hypotetická naděje na posun tabulkou vzhůru. Chomutov proto, stejně jako Hattrick, má velikou motivaci uspět, aby se brzy zbavil možných potíží ve finiši základní části.

Ani minulý vzájemný souboj nebyl žádnou klidnou podívanou. Brno tehdy ztratilo vedení 1:0, po čtyřicet minutách ztrácelo 1:3 a začala zběsilá honička o body v závěrečném dějství. Tu nakonec rozsekl v emotivní poslední minutě při přesilovce pět na tři Michal Malec, jenž vystřelil Hattricku výhru 6:5.

Pro Hattrick navíc není Chomutov obecně nejoblíbenějším rivalem. V prvoligové historii se dosud oba celky potkaly dvanáctkrát, přičemž FBŠ má z těchto bitev 50procentní bilanci vítězství. Pět se jich zrodilo v normální hrací době, jedno po prodloužení. Na branky nejbohatší utkání se odehrálo na podzim 2018, kdy Jihomoravané přestříleli protivníka 12:6.

Dorazíte se mrknout v sobotu 3. února od 20.00 také vy? Hrát se bude již tradičně v malé hale STAREZ ARÉNY Vodova, kde vás kromě napínavého florbalu čeká šance vyhrát voucher v hodnotě 5 000 korun u partnera klubu Florbal.com, a to při střelecké přestávkové soutěži.

1. liga mužů – 24. kolo

3. února 2024 | 20.00FBŠ Hummel Hattrick Brno – DDQ Florbal ChomutovVideopřenosSTAREZ ARÉNA VODOVA (malá hala)
Zpět na úvod