Bulletin k utkání #64
20. kolo 1LM: vs. Ústí
Těsná bitva pro Ústí, Hattrick náskok neuhájil

Těsná bitva pro Ústí, Hattrick náskok neuhájil

Šance na výhru byly, nicméně soupeř otočil a slavil úspěch. Florbalisté Hattricku značně potrápili jeden z předních týmů první ligy Ústí, když nad ním vedl 1:0 a 3:2. Severočeši se ovšem z nepříznivé situace dostali a hektický finiš 20. kola na půdě FBŠ přetavili ve tři body.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Florbal Ústí 5:6 (1:1, 2:2, 2:3)

Nedělní duel v malé hale STAREZ ARÉNY Vodova se nesl ve znamení návratů do brněnské sestavy. Přesně na den po čtvrt roce opět startoval za Hattrick Nikolas Zouhar a poprvé od říjnového poháru v Blansku naskočil také Martin Nagy. Výsledek však nakonec odpovídal představám hostů, kteří si odvezli vítězství 6:5 a upevnili druhou příčku soutěže.

V první třetině se přitom přiklonilo vedení na stranu Brna, když se šikovně trefil Michal Malec. Netrvalo to ale dlouho a Ústí srovnalo, což mu vydrželo až do přestávky mezi dějstvími. Po ní získal hostující mančaft náskok 2:1, přičemž přetahovaná pokračovala i v dalších minutách. Hattrick tedy znovu těsně odskočil, jenže ani napodruhé mu výhoda ve skóre nevydržela dlouho.

Závěrečná fáze přinesla zběsilou bitvu o výhru. Jihomoravané se dotahovali, zatímco soupeř pokaždé pohotově odpověděl a nenechával domácí, aby výsledek zvrátili. Hattrick se tak sice srdnatě pral, což prokázal i během přesilovky chvilku před koncem, nicméně na remízu to nestačilo.

Hattricku stále náleží desátá pozice tabulky, a to s pětibodovým náskokem na jedenáctou Letku. Současně se nemění ani manko dvou bodů na deváté Štíry, kteří nápodobně o víkendu odešli s prázdnou. Naopak Ústí dále dýchá na záda vedoucím Bulldogs, jež těží v čele soutěže z dvoubodového rozdílu.

Jedním ze střelců FBŠ v utkání se stal již zmiňovaný Nagy. Přestože nehrává pravidelně a vypomáhá mužstvu jen v případě potřeby, jeho statistiky jsou parádní. Soutěžní starty (včetně poháru) má v tomto ročníku na kontě tři, během nichž stihl dvě branky a jednu asistenci. Gól do ústecké sítě navíc byl jeho premiérovým v aktuální sezóně první ligy.

Dominanci v individuálních statistikách potvrdil Malec, který dosud absolvoval 14 utkání základní části s bilancí 14+10. Právě proti Severočechům přispěl do svých čísel dvěma trefami a jednou gólovou přihrávkou. Již pátý zápas Hattricku v řadě pak bodoval Adam Jiříček.

Domácí tak prodlužují své čekání na vítězný vstup do nového kalendářního roku. První střetnutí po svátcích naposledy vyhráli v roce 2019. Zároveň se ústeckým vítězstvím dorovnala historická bilance ze vzájemných duelů, jež momentálně zní 13 výher ku 13 porážkám.

Zdali FBŠ zlomí nynější statistiku dvou porážek za sebou, se ukáže příští neděli 14. ledna. Od 16.00 Brňané nastoupí v plzeňské hale Lokomotiva, kde se jim stane protivníkem tamní FbC.

Sestavy

HattrickÚstí
Steiger (Kolajta) – Kůra M., Dvořák, Kůra J., Gryc, Zeisel, Hájek, Jelínek – Malec, Jiříček, Slezák – Procházka (C), Vlach, Hronek M. – Máček, Bednář, Zouhar – Nagy, MorávekDobosz M. (Pražák) – Täuber, Dobosz J., Semerád, Pavelka, Vítek, Tůma – Kadlec, Kužel, Hubka – Kolstrunk (C), Krupica, Zeman – Vondruška, Fuchsig, Malý

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Malec (Kůra J.), 30. Nagy (Gryc), 31. Malec (Jiříček), 51. Hronek M. (Hájek), 58. Jiříček (Malec) – 8. Kolstrunk (Zeman), 23. Dobosz J. (Hubka), 34. Vítek (Malý), 46. Vondruška, 51. Fuchsig (Vondruška), 57. Vondruška (Täuber). Trestné minuty: 6:4. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 23:29. Diváků: 65. Odkazy k utkání: TEXTOVÝ ONLINE, VIDEOPŘENOS, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Pozápasové rozhovory

Zpět na úvod