Bulletin k utkání #64
20. kolo 1LM: vs. Ústí
Vzhůru proti favoritovi! Hattrick se postaví Ústí

Vzhůru proti favoritovi! Hattrick se postaví Ústí

Nic snadného nečeká na florbalisty Hattricku zkraje roku 2024. Ve 20. kole první ligy se pokusí zaskočit Ústí, které hraje v parádní formě a dlouhodobě se přetahuje o čelo soutěže. Překazí domácí hráči v neděli Severočechům jejich plány?

Postavení Hattricku je stejné jako v týdnech před svátky. Svěřenci trenéra Simona Šišky se drží v elitní desítce, která by jim na konci základní části zaručovala postup do předkola play-off. V předchozím kole si mohli pozici ještě mírně vylepšit, nicméně porážka 3:6 s Hradcem Králové jim zabránila, aby poskočili na osmou příčku. Aspoň prozatím může Brno uklidňovat, že jedenáctá Letka na ně ztrácí pět bodů.

Naopak Ústí bojuje o mnohem prestižnější příčky. Momentálně je druhé o dva body za Bulldogs, s nimiž dlouhodobě svádí tvrdý boj o čelo tabulky. Severočeský mančaft navíc není pod žádným velkým tlakem zespodu, když před třetím Kladnem vede o šest bodů a těží ze šňůry tří výher za sebou.

Co se týče vzájemných střetů, těžko by se hledala dramatičtější série soubojů. Hattrick na Ústí narazil v lize pětadvacetkrát, z čehož vydřel 13 vítězství a inkasoval 12 porážek. Nejaktuálnější dvě utkání ovšem získal na svoji stranu protivník, naposledy se tomu tak stalo na podzim 3:2 po nájezdech.

Statistikou zajímavostí je i to, že Hattrick od roku 2019 nevyhrál první zápas nového kalendářního roku. Tehdy přetlačil 6:4 Chomutov, následně ale najel na sérii čtyř porážek z těchto bitev. Brňané si každopádně umí vyšlápnout na silné týmy, o což se bezpochyby pokusí také proti Ústí.

Z individuálních čísel se lze zaměřit na některé milníky, jež byly pokořeny v minulých týdnech. Mezi hráče se 100 ligovými starty za A-tým Hattricku se nedávno zařadili René Slezák, Jakub Procházka a Jiří Halama. Na 130. duel nyní cílí Lukáš Vlach a s bilancí 35+14 se naskýtá šance zakulatit své historické konto Dominiku Dvořákovi.

Posledních pět vzájemných utkání s Ústím

4. 10. 2023Ústí – Hattrick3:2pn8. kolo základní části
8. 1. 2023Hattrick – Ústí5:820. kolo základní části
15. 10. 2022Ústí – Hattrick4:58. kolo základní části
23. 3. 2019Ústí – Hattrick1:63. semifinále play-off
17. 3. 2019Hattrick – Ústí5:12. semifinále play-off

Z kádru Ústeckých bude klíčové si pohlídat zkušeného Jakuba Kolstrunka, jenž dominuje bodování svého klubu s deseti trefami a 22 asistencemi. Hned za ním se nachází Martin Horn (18+12), nicméně nebezpečí v severočeské sestavě představuje i řada dalších jmen.

Na utkání rozhodně nesmíte chybět ani vy! Uskuteční se pravidelná soutěž o voucher v hodnotě 5 000 korun u partnera klubu Florbal.com. Měření sil se koná v neděli 7. ledna od 17.00 v malé hale STAREZ ARÉNY Vodova.

1. liga mužů – 20. kolo

7. 1. 2024FBŠ Hummel Hattrick Brno – Florbal ÚstíVideopřenosSTAREZ ARÉNA Vodova (malá hala)
Zpět na úvod