Bulletin k utkání #62
18. kolo 1LM: vs. Čelákovice
Hattrick zvládl nepříjemnou bitvu s Čelákovicemi

Hattrick zvládl nepříjemnou bitvu s Čelákovicemi

Nejdřív gólový uragán, potom vzestup soupeře. Nelehké utkání 18. kola první ligy mají za sebou florbalisté Hattricku, kteří uspěli nad nováčkem z Čelákovic 8:5. Soupeři tak oplatili výsledek z předešlého vzájemného střetnutí a upevnili si místo v top desítce soutěže.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – ASK Orka Čelákovice 8:5 (5:0, 1:2, 2:3)

Měření sil začal mezi tyčemi Miroslav Steiger, který si připsal druhý start v řadě. Spolu s ostatními florbalisty Hattricku navíc prožil super vstup do utkání, jelikož Brno vedlo již od třetí minuty zásluhou Tadeáše Gryce. Gólové tempo se potom skoro na deset minut zastavilo, nicméně domácí stále byli až na pár chybiček lepší. Posléze tak zaslouženě utekli až do vedení 5:0 před druhým dějstvím.

Také zkraje prostřední části úřadovali Jihomoravané a odskočili už na komfortní stav 6:0. Následný vývoj třetiny ovšem už tak veselý pro Hattrick nebyl – Čelákovice dvakrát skórovaly, z toho jednou při početní převaze. Čtyřbrankový náskok sice nebyl vůbec špatný, domácí mančaft si však musel stále dávat pozor, aby slibně rozjetou cestu za vítězstvím nic nezhatilo.

V závěrečné pasáži to bylo ještě trápení. Hattrick vzdoroval důrazným Čelákovicím, jež snižovaly a Brno mělo rozhodně co dělat, aby soupeře drželo zkrátka. Na vítězství 8:5 to však stačilo, což znamená důležité tři body z nelehkého souboje. Tým trenéra Simona Šišky si tím pojistil pozici na příčkách zaručující aspoň předkolo play-off, když odskočil jedenácté Letce. Ta ovšem stále má utkání k dobru.

Zápase přinesl také úspěšnou spolupráce bratrské dvojice Hronků. Ze začátku druhého dějství skóroval právě Matěj po přihrávce Šimona, přičemž mladší z tohoto dua posbíral ještě více bodů. Zisk Šimona Hronka se zastavil na dvou brankách a jedné asistenci. I díky tomuto příspěvku se Hattrick pomstil Orce za předešlou porážku 2:5.

Do individuálních statistik se výrazně zapsali také Adam Jiříček (2+1) s Reném Slezákem (1+2), kteří shodně zaznamenali již třetí tříbodový duel v aktuálním ročníku první ligy. Pro Brňany to je vůbec poprvé v nynější základní části, co se jim podařilo získat plný počet bodů ze dvou po sobě jdoucích střetnutí.

Před Vánoci stihne Hattrick ještě jedno měření sil. V neděli 17. prosince přijede opět do malé haly STAREZ ARÉNY Vodova tým Hradce Králové. Brněnští florbalisté se tedy utkají se dvěma nováčky soutěže hned po sobě. Hraje se tradičně od 17.00 a všichni jste srdečně zváni!

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 3. Gryc (Slezák), 12. Hronek Š. (Gryc), 18. Jiříček (Vlach), 19. Jiříček (Slezák), 19. Vlach, 24. Hronek M. (Hronek Š.), 47. Hronek Š. (Vlach), 54. Slezák (Jiříček) – 33. Doutnáč (Zoubek), 36. Červinka (Špalek), 49. Špalek (Červinka), 50. Špalek (Čáp), 60. Špalek (Čáp). Trestné minuty: 8:4. Využití přesilovek: 2:2. Střely: 21:23. Diváků: 38. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickČelákovice
Steiger (Kolajta) – Halama, Dvořák, Kůra M., Gryc, Jelínek, Hájek – Procházka, Jiříček, Slezák – Vlach, Hronek Š., Hronek M. – David, Fuchs (C), Máček – ZapletalZetek (Žáček) – Tichý, Jakob, Sedlák, Goll, Verner, Bárta – Němeček, Špalek, Červinka – Zoubek, Doutnáč, Čáp – Korych, Kramel, Martínek – Jareš, Beran, Čech

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod