Bulletin k utkání #62
18. kolo 1LM: vs. Čelákovice
Blíží se vřava s nováčkem. Vrátí Hattrick Čelákovicím porážku?

Blíží se vřava s nováčkem. Vrátí Hattrick Čelákovicím porážku?

Když na sebe oba týmy narazily naposledy, pro florbalisty Hattricku nešlo o úplně přijemné setkání. Brňané na konci září podlehli Čelákovicím, které hrají premiérovou sezónu v první lize. Svěřenci trenéra Šišky se ale od té doby zlepšili a věří, že doma podobné potíže nepřipustí.

Výsledky Hattricku jsou v posledních týdnech kolísavé. Po sérii pěti utkání za sebou, v nichž FBŠ pokaždé bodovalo, opět přišly ztráty – konkrétně v městských derby s Gullivers a Bulldogs. Nicméně minulá neděle opět ukázala vzestup, jelikož Hattrick porazil papírově silnější Kladno 5:3. V tabulce je tak aktuálně desátý a snaží se upevnit místo, jež by mu zajistilo postup do play-off.

Soupeřem brněnského týmu se stanou Čelákovice. Právě ony bojují ve svém premiérovém ročníku první ligy a jejich výkony zatím stačí na dvanáctou příčku. Na Hattrick jim ale chybí pouze šest bodů, takže domácí by se měli mít na pozoru, aby se jim Orka nepřiblížila na ještě těsnější rozdíl. Předchozí dvě kola však Čelákovicím nesedla, když utrpěly porážky 3:7 od Znojma a 4:6 se Startem98.

„Čelákovice hrají spíše obranný florbal, a právě brejky jsou to, co je dělá velmi nebezpečným týmem,” podotkl brněnský hráč Adam Jiříček. Ten zároveň přiblížil i nynější atmosféru po vítězství nad Kanonýry. „Nálada je v týmu parádní, ale musíme zůstat nohama na zemi a díky soustředěnému výkonu brát v neděli tři body,” dodal.

Současné rozložení sil možná více nahrává Jihomoravanům, předešlý vzájemný souboj ovšem pro ně dopadl hororově. Hattrick venku prohrál s Čelákovicemi 2:5, přestože otevřel ve druhé třetině skóre. Orka předvedla slušný obrat, který by měl být varováním pro Brňany i tentokrát.

Ze sestavy Čelákovic nejčastěji boduje Jakub Čáp, jenž dosud vstřelil deset gólů a doplnil je šesti asistencemi. Z již zmiňovaného minulého utkání s Hattrickem si odnesl bilanci 1+1. Individuálně se prosazuje také Vojtěch Strnad (8+5) nebo nejlepší asistent mužstva Petr Němeček (4+7).

Statistikám Hattricku pak dominují osvědčení tahouni Michal Malec (10+9) či Lukáš Vlach (13+4) s Matějem Hronkem (9+8). Jen o bod za nimi se drží René Slezák díky třem trefám a 13 asistencím, jichž má nejvíce ze všech členů mančaftu.

Pokud Hattrick nad Čelákovicemi uspěje, může se posunout až na osmé místo soutěže. Zato Čelákovice ani v případě tří bodů nikam neposkočí, nicméně přiblížily by se elitní desítce a vyvinuly by nepříjemný tlak na tabulkové soupeře poblíž nich.

Na utkání určitě nesmíte chybět ani vy! Opět se bude soutěžit o voucher v hodnotě 5 000 korun od partnera Florbal.com, který můžete získat, pokud se trefíte do miniaturního otvoru v zábraně uvnitř branky o přestávce mezi druhou a třetí třetinou. Dorazte proto v neděli 10. prosince na 17. hodinu do malé haly STAREZ ARÉNY Vodova a užijte si parádní florbalový podvečer.

1. liga mužů – 18. kolo

Neděle 10. prosince | 17.00 | FBŠ Hummel Hattrick Brno – ASK Orka Čelákovice
ZÁPASOVÉ CENTRUM
| VIDEOPLATFORMA | STAREZ ARÉNA Vodova (malá hala)

Zpět na úvod