Bulletin k utkání #62
18. kolo 1LM: vs. Čelákovice
Strhující bitvu o Brno zvládli Bulldogs. Co utkání přineslo?

Strhující bitvu o Brno zvládli Bulldogs. Co utkání přineslo?

Největší brněnské derby dopadlo lépe pro soupeře. V 16. kole první ligy propukla bitva florbalistů Hattricku s Bulldogs, která byla plná zvratů i krásných tref. Její výsledek však znamená, že tým trenéra Šišky zamířil mimo pozice předkola play-off.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Bulldogs Brno 8:9 (3:3, 2:3, 3:3)

Do branky nasadil trenérský štáb Filipa Létala, pro něhož šlo o již o třetí souboj proti Bulldogs od návratu Hattricku do první ligy. Dále se přesunul do zahajovací formace obránce Dominik Dvořák po bok Jiřího Halamy, přičemž ofenzivní lajnu oživil Adam Jiříček. Následně se rozjel parádní ofenzivní duel, který ovšem dopadl o gól lépe pro hosty. Hattrick padl s Bulldogs 8:9 a kvůli souběžné výhře Hradce Králové spadl na jedenáctou pozici tabulky.

Pro FBŠ jde o třetí porážku s tímto protivníkem za sebou. Zároveň se potvrdilo, že v aktuálním ročníku svěřencům trenéra Simona Šišky nevycházejí derby s městskými rivaly. Dosud totiž nebodovali ani v jediném z nich. Paradoxní přitom je, že osm vstřelených branek je druhý nejlepší počet mančaftu v sezóně, ale ani ten na vítězství nestačil.

Bulldogs udeřili zkraje první třetiny, přičemž v dalších minutách byli více u míčku. Do skóre se převaha protivníka propsala jeho náskokem 3:1. Finiš úvodního dějství ovšem vyšel Hattricku úžasně – nejdříve snížil Jakub Procházka, načež pouhých pár sekund před závěrečnou sirénou rozveselil domácí fanoušky Tomáš Brom.

Ani po přestávce nehrál Hattrick vůbec špatně a skóre se brzy posunulo o jeden gól na každé straně. Na 4:4 tak upravoval René Slezák ve 28. minutě a bylo znát, že domácí nehodlají polevovat. To se projevilo o chvilku později, kdy za čáru doskákal míček Lukáše Vlacha a FBŠ poprvé v utkání vedlo. Ani buldoci ale nezůstávali pozadu a ještě v prostředním dějství rychle otočili.

Třetí část se dlouho vyvíjela lépe pro Bulldogs, kteří postupně zvýšili až na 8:5. Jednou se trefili i díky trestnému střílení Lukáše Gregra. Hattrick se potom sice nadechl k odporu a chyběl mu jediný gól na remízu, jenže buldoci si už nenechali vzít ani bod.

Za Hattrick se bodově dařilo Tomáši Bromovi, když nasázel do buldočí sítě rovnou tři trefy. Na kontě tak má již pět bodů za pouhé tři zápasy, v nichž nastoupil. Dvougólovým střelcem se pak stal Lukáš Vlach, jehož následoval se stejným počtem asistencí Matěj Hronek.

Těsná porážka rozhodně nesmí FBŠ paralyzovat. Už v neděli 3. prosince totiž pokračuje první liga další bitvou – tentokrát na hřišti Kanonýrů Kladno. Měření sil hostí od 18 hodin hala BIOS. Domů se pak Hattrick vrací v neděli 10. prosince, kdy do malé haly STAREZ ARÉNY Vodova dorazí Čelákovice.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 8. Jiříček (Hronek), 18. Procházka (Hájek), 20. Brom, 28. Slezák (Bednář), 31. Vlach (Hronek), 50. Vlach (Slezák), 52. Brom (Gryc), 18. Brom – 2. Valachovič (Marek), 9. Kalousek (Gregr), 9. Sedmera, 24. Svatoň, 36. Kučera (Vágner), 36. Mráz, 41. Sedmera (Marek), 49. Gregr (TS), 56. Mráz (Kalousek). Trestné minuty: 4:6. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 29:34. Diváků: 310. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickBulldogs
Létal (Steiger) – Halama, Dvořák, Kůra J., Gryc, Kůra M., Hájek Zeisel, Jelínek – Vlach, Hronek, Jiříček – David, Brom, Fuchs (C) – Procházka, Slezák, Bednář – ZapletalHaltmar (Faltus) – Mráz, Koláčný, Marek (C), Pešák, Vitek, Vaverčák – Svatoň, Gregr, Kalousek – Sedmera, Czernek, Valachovič – Zukal, Vágner, Kučera – Vidaillac

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod