Bulletin k utkání #62
18. kolo 1LM: vs. Čelákovice
Hattrick to dokázal! Kanonýrům opět sebral všechny body

Hattrick to dokázal! Kanonýrům opět sebral všechny body

Radostný konec mělo tvrdé utkání, které odehráli florbalisté Hattricku ve středních Čechách. V 17. kole první ligy naplno bodovali nad Kanonýry Kladno, které tak porazili i podruhé v aktuálním ročníku. Z individualit zazářil hlavně brankář Miroslav Steiger, jehož úspěšnost zákroků sahala až k 90 procentům.

Kanonýři Kladno – FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Chmurné myšlenky po páteční porážce v derby nyní nahrazuje radost. Brňané si vyšlápli na aktuálně třetí tým soutěže z Kladna, nad nímž uspěli 5:3. Hosté se tak vrátili do elitní desítky soutěže, i když jedenáctá Letka stále má utkání k dobru. Pro Hattrick však jde o skvělý výsledek, kterým přerušil sérii dvou porážek, a opět se má od čeho odpíchnout.

Hattrick kontroloval skóre již od první třetiny, kdy se dostal do vedení zásluhou krásného trestného střílení Adama Jiříčka. Kladno na něj sice odpovědělo vyrovnáním, nicméně pro svěřence trenéra Simona Šišky bylo zásadní, že Kanonýři stav neotočili.

Ještě příjemněji vypadal gólový účet ve druhé části, během níž Brno odskočilo na 3:1. Trefami přispěli Tadeáš Gryc i Lukáš Vlach, jejichž branky navíc byly skutečně ukázkové. Protivník sebral síly pouze na snížení, což ho ovšem stále drželo v poměrně nadějné situaci před třetí třetinou.

V závěrečné dvacetiminutovce ale Kanonýři manko už nedohnali. Na Jihomoravany sice dlouho dotírali, jenže trefa Šimona Hronka do odkryté branky domácí snahu definitivně umlčela. Zrodil se tedy výsledek 5:3, který znamenal druhý letošní úspěch FBŠ ze vzájemných soubojů. Když se oba rivalové potkali v základní části poprvé, slavil Hattrick domácí triumf 7:4.

Zajímavostí je, že na výhře Hattricku se v individuálních statistikách podílelo rovnou devět různých hráčů. Každý z nich přitom zaznamenal přesně jeden kanadský bod. Perfektně si počínal i brankář Miroslav Steiger, jenž podržel své mužstvo s bezmála 89procentní úspěšností zákroků.

Hattrick může zdar na horké kladenské půdě dozajista těšit. Zároveň je ale potřeba pomaloučku přesunout pozornost k další důležité bitvě. Již v neděli 10. prosince pokračuje první liga mužů v domácím prostředí Hattricku. Předposlední duel týmu před Vánocemi proběhne v malé hale STAREZ ARÉNY Vodova proti Čelákovicím.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 15. Kuchynka (Čika), 39. Svačinka (Tomášek), 57. Bachmaier (Janda) – 13. Jiříček (TS), 22. Gryc (Brom), 29. Vlach (Dvořák), 46. Procházka (Slezák), 20. Hronek Š. Trestné minuty: 2:4. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 27:20. Diváků: 234. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE.

Sestavy

KladnoHattrick
Janoušek (Ponomarev) – Krbec, Veselý, Svačinka, Tomášek, Kuchynka, Pfaur (C) – Novák, Bachmaier, Chroust – Fojtík, Stůj, Janda – Bohuslávek, Čika, Fišer – Prudil, Hübner, BlažejSteiger (Kolajta) – Halama, Dvořák, Kůra J., Gryc, Kůra M., Hájek, Zeisel – Procházka, Vlach, Slezák – Hronek Š., Fuchs (C), Brom – David, Jiříček, Hronek M. – Máček

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod