Bulletin k utkání #6
16. kolo: FBC ČPP OSTRAVA
Blamáž s Ostravou, Brňané nedohnali vysokou ztrátu

Blamáž s Ostravou, Brňané nedohnali vysokou ztrátu

Tentokrát zůstal Hattrick bez bodu. Nedělní zápas Livesport Superligy proti FBC Ostrava skončil výhrou hostů, kteří utekli Brnu hlavně slepenými góly na konci první a druhé třetiny.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC ČPP OSTRAVA 3:9 (2:4, 1:3, 0:2)

Na rozdíl od sobotního utkání v Liberci nasadil Hattrick do line-upu gólmana Ondřeje Kolajtu. Ten si tak už podruhé v sezóně zachytal proti svému bývalému klubu. Ani tentokrát ale s Brňany na vítězství nedosáhl, když FBC uspělo vysoko 9:3. Svěřenci Marka Fialy proto nenavázali na minulou výhru a po devatenácti kolech je Hattrick jedenáctý. Hosté naopak udělali tento víkend slušný progres a díky šesti bodům poskočili ze sedmé příčky na pátou.

Do vedení se Ostravané dostali už zkraje první třetiny, jelikož přesilovku zužitkoval Wojciech Malajka. Ani to ale Brno nezastavilo a obrátilo dvěma góly během dvaceti sekund. Hostující tým se přesto vrátil do hry, přidal tři slepené trefy v závěru dějství a postupně ještě umocnil rozdíl. Hattrick neměl nárok, aby se dotáhl. V rychlém sledu padly také branky na konci prostřední pasáže.

Domácí mužstvo přitom mělo několik dobrých šancí, kdy jednu ránu Matěje Kostky vyškrábl Jan Binder mimo brankoviště a druhá letěla pouze do tyčky. Kromě Jakuba Procházky s Lukášem Vlachem se však nikdo v úvodní části už neprosadil. Později za Hattrick snižoval jenom Martin Nagy, což ve finále nestačilo na lepší výsledek než porážku o šest branek.

Mnoha obdrženým gólům šlo předcházet, kdyby sami Brňané tolikrát nenahráli rovnou na hůl soupeře. Hned pětkrát se objevil na střelecké listině polský kanonýr Malajka, jenž dokonce proměnil trestné střílení proti Kolajtovi. Mohl tak být spokojen nejen s výsledkem utkání, ale i s individuálním výkonem. Tolik branek v žádném duelu aktuální sezóny do té doby nedal.

Hattrick kvůli prohře neprodloužil řadu dvou zápasů za sebou, v nichž bodoval. Zároveň stále čeká na první vítězství v nynějším ročníku z Maloměřic, kde dosud získal celkově dva body. V obou případech šlo o porážku po prodloužení, konkrétně s Tatranem Střešovice a s Českou Lípou. Domácí výhru nad Pardubicemi totiž Brňané vybojovali před televizními kamerami v hale Vodova.

Ani další víkend Livesport Superligy nebude vůbec snadný. Hattrick pojede do Mladé Boleslavi, která v předchozím vzájemném souboji zvítězila 6:3. Neděle potom bude ve znamení domácího zápasu, kdy brněnský tým vyzve Spartu. Brňané tak doufají, že se jim příště podaří překvapit a vylepší svoji superligovou bilanci.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 14. Procházka (Ondráček), 15. Vlach (Jalový), 26. Nagy (Halama) – 5. Malajka (Klimscha), 17. Pešat (Šubert), 18. Malajka (TS), 20. Malajka (Šubert), 37. Herblich (Kittel), 38. Sládek (Klimscha), 40. Malajka, 46. Sládek (Pešat), 60. Malajka (Sládek). Střely: 26–27. Vyloučení: 1–0. Využití: 0–1.

HattrickOstrava
Kolajta (Kuhn) – Kůra J., Dvořák, Jalový, Juhaňák, Horák, Halama, Kůra M. – Kostka, Ondráček, Procházka – Vlach, Sládeček, Brom – Nagy, Hronek, Leško – Slezák, FuchsBinder (Janík) – Herblich, Lipový, Vítovec, Jakubec, Šubert, Zimmer, Burýšek – Gawronski, Malajka, Soukup, Klimscha, Kaloč, Sasyn, Sládek, Pešat, Hurta, Janík, Flašar, Kittel

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): Utkání se nám nepovedlo, oproti včerejšku to bylo špatné. V Liberci se nám nepovedl vstup, ale plnili jsme plán a vrátilo se nám to. Tentokrát to byl úplně opačný příběh, po dlouhé době opravdu špatný zápas. Něco jsme si řekli, jenže plnili jsme to jen deset minut. Pak z nepochopitelného důvodu začali hráči hrát florbal, na který nemají. Dělali jsme příliš mnoho individuálních chyb a soupeř si víceméně v tréninkové tempu zastřílel. Jediným pozitivem může být, že se to už nebude nikdy opakovat. Tohle se nesmí stát. 

Tomáš Svačinka (Ostrava): Zápas mohu hodnotit kvalitně. Domácí jsme víceméně k ničemu nepustili. Duel byl jen o nás, ostatně to jsme říkali klukům před začátkem. Nastavili jsme se dobře v hlavě a domácímu týmu jsme nic nedovolili. Důležité byly i góly v závěru první třetiny. Úvodní část jsme měli relativně pod kontrolou, i když jsme dostali dva hloupé góly z brejků. Tři slepené trefy v rychlém sledu nás zvedly.

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod