Bulletin k utkání #6
16. kolo: FBC ČPP OSTRAVA
Jonáš Kůra zdolal těžké zranění. Vrátím se v plné palbě, říká

Jonáš Kůra zdolal těžké zranění. Vrátím se v plné palbě, říká

Přes 370 dnů trvalo, než se vrátil na hřiště. Jonáš Kůra překonal vleklé zranění a během uplynulého dvojkola Livesport Superligy se objevil v sestavě Hattricku. Jaké měl dojmy potom, co dlouho chyběl?

Naposledy Jonáš Kůra nastoupil do superligového utkání 4. ledna 2020 na hřišti Bohemians. A to ještě netušil, že zároveň půjde o jeho jediný start v kalendářním roce. Brněnský odchovanec si zpřelámal kotník a přetrhal vazy, což znamenalo i dlouhou léčbu.

Na soupisku se Kůra vrátil až 9. ledna 2021, kdy Hattrick hostil Black Angels. V sobotu však do hry ještě nenaskočil, a tak si počkal až o den později na duel s Českou Lípou. Zápas absolvoval dvacetiletý florbalista ve třetím obranném páru po boku Filipa Horáka. Brňané ovšem nemohou hodnotit výsledek zápasu pozitivně, protože získali jen bod.

„Cítil jsem se zvláštně, bylo to dlouhé zranění i příprava,“ uvedl Kůra. Ten si je vědom, že ještě bude nějakou dobu trvat, než se dostane na úroveň jako před zraněním. „Nicméně udělám vše, abych se do toho dokázal vrátit v plné palbě,“ podotkl.

Kůra přiznal, že v prvním utkání úplně nevěděl, jak na tom fyzicky i herně bude. Přesto svůj výkon považoval za slušný start, na němž se dá stavět. „Co se týče týmu, je to deka, která ale nemůže trvat věčně. Teď přišel bod a musíme doufat, že se to od příštího víkendu zlomí,“ shrnul navrátilec. Kompletní rozhovor s Jonášem Kůrou sledujte ve videu níže.

Zpět na úvod