Bulletin k utkání #6
16. kolo: FBC ČPP OSTRAVA
Šance pořád žije! Hattrick jde na týmy ze středu tabulky

Šance pořád žije! Hattrick jde na týmy ze středu tabulky

Minulý víkend získal Hattrick bod, ale teď chce další. Brněnští florbalisté v aktuálním dvojkole Livesport Superligy jedou do Liberce a doma se utkají s Ostravou. Jaké výsledky si tým připíše tentokrát? Utkání v Maloměřicích navíc bude vysílat Česká televize prostřednictvím HbbTV.

Svěřenci Marka Fialy měli předchozí dva zápasy rozehrané velice slušně. V obou z nich zvládli první třetinu a pomýšleli na úspěch, jenže zbytek duelu jim ani jednou nevyšel. Dohromady tak místo šesti bodů získali pouze jediný. Hattrick proto doufá, že si proti Liberci a Ostravě povede o poznání lépe.

Oba soupeři se momentálně nacházejí v superlize nad Brnem. Severočeši se snaží přiblížit play-off, když nyní mají šestnáct bodů a drží deváté místo, a Ostrava bojuje s 26 body na sedmé příčce. Podle papírových předpokladů by Liberec mohl být snadnější protivník, jenže dá se odhadnout, že ani jeden zápas nebude vůbec jednoduchý.

Na druhou stranu jde o mužstva, která se pohybují uprostřed tabulky, a proto naděje bodovat rozhodně existuje. Liberec naposledy porazil až po prodloužení Královské Vinohrady, naopak Ostrava doma překvapila Mladou Boleslav a sebrala jí bod. Hattrick je nyní dvanáctý a stále může živit šanci, že se vrátí do bojů o play-off.

Pro Hattrick bude důležité, aby v sobotu napravil bilanci s Libercem. Předešlý vzájemný souboj v hale Vodova vysoko prohrál, i když v minulém ročníku proti Severočechům byl stoprocentní. Ani naposledy proti Ostravě Brňané nezářili, když si z venku přivezli porážku po prodloužení. Hattrick žene motivace tato klopýtnutí odčinit.

„Opět půjde o fyzicky těžké zápasy. Čeká nás hodně osobních soubojů a bude důležité držet se našeho herního plánu celých šedesát minut. A nejen jednu třetinu nebo poslední desetiminutovku,“ uvědomuje si švýcarská posila Hattricku Lukáš Jalový.

Hattrick mimo jiné v týdnu oznámil konec obránce Davida Hrazdiry. Důvody byly hlavně časové a pracovní. „V Hattricku jsem strávil jeden rok, což sice není až tak dlouhá doba, ale s většinou spoluhráčů jsem hrál již dříve, takže mi Hattrick přirostl rychle k srdci,“ říká Hrazdira.

Mužstvo bude nadále sledovat, a až bude možnost, zavítá i do hlediště. „Věřím, že výhry a trocha toho štěstíčka přijdou ve větším počtu. Díky jak vedení Hattricku, tak realizačnímu týmu i spoluhráčům a přeji jim jen to nejlepší,“ doplňuje Hrazdira.

K odchodu pětadvacetiletého beka se vyjádřil kouč Fiala. „Vzhledem k jeho vytížení v osobním životě a tomu, že nedostával tolik času na hřišti, jsem se dohodli na ukončení spolupráce. David byl příkladným hráčem, velký bojovník, inteligentní kluk s maximálně poctivým přístupem a odvedl pro tým spoustu práce. Za to mu děkujeme a přejeme hodně štěstí,“ vyzdvihuje trenér.

Sobotní duel s Libercem se uskuteční v hale Dobiášova od 16 hodin. Vysílání bude už tradičně k dispozici na videoplatformě Českého florbalu. Domácí střetnutí s Ostravou potom startuje v neděli od 17.00 a bude možnost ho sledovat živě na České televizi díky službě HbbTV. Stačí stisknout červené tlačítko na ovladači, případně si pustit internetový přenos iVysílání ČT. V neděli se můžete těšit i na digitální bulletin s hromadou bonusového obsahu.

Liberec–Hattrick16. ledna | 16.00VIDEOPŘENOSONLINE
Hattrick–Ostrava17. ledna | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE

DIGITÁLNÍ BULLETIN

Zpět na úvod