Bulletin k utkání #59
13. kolo 1LM: vs. Gullivers
Nepříjemnost pro Hattrick: v derby ho přehráli Gullivers

Nepříjemnost pro Hattrick: v derby ho přehráli Gullivers

Tento výsledek zamrzí. Souboj 13. kola první ligy, ve kterém se utkali florbalisté Hattricku s Gullivers, měl nepříjemné vyústění pro domácí tým. Na tribuny dorazily více než čtyři stovky fanoušků, kteří viděli úspěch Sokola 5:1.

FBŠ Hummel Hattrick Brno - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 1:5 (0:0, 0:3, 1:2)

Na zápasovou soupisku se vrátil poprvé od konce září Matěj Bednář. Úvodní formaci potom doplnil Adam Jiříček, nicméně snaha Hattricku nakonec na body nestačila. Domácí mančaft prohrál 1:5 a podlehl i ve druhém brněnském derby sezóny. Po dvou výhrách tak přišlo zaváhání a pád na desáté místo tabulky. Zato Gullivers si upevnili šestou pozici, jež by na konci základní části znamenala přímý postup do čtvrtfinále.

Hattrick se pyšní poměrně dobrou domácí bilancí, kterou ovšem výsledek pátečního derby narušuje. Svěřenci kouče Simona Šišky nastoupili před svými fanoušky dohromady šestkrát, přičemž nasbírali čtyři vítězství. Zároveň do sítě Gullivers se trefili pouze jednou, což je nejnižší počet vstřelených branek v ročníku.

Právě jednou trefu FBŠ zaznamenal Dominik Dvořák, který dal svůj první gól po téměř roce. Naposledy se znojemský odchovanec radoval 20. listopadu 2022, kdy přispěl k úspěchu 4:3 nad Troopers. Co se týče aktuální sezóny, Dvořák již zaznamenal asistenci v lize proti Plzni a v poháru na půdě Blanska. Přihrávku na jediný gól proti Gullivers vyprodukoval René Slezák, jenž se tak stal hráčem s nejvíce asistencemi v klubovém pořadí (7).

Gólově se derby rozjelo až po první třetině. Úvodní fáze skončila 0:0, přestože se šance objevovaly a Gullivers navíc měli přesilovku. Poprvé se ovšem hosté trefili až ve 23. minutě zásluhou Václava Černocha, jehož v prostředním dějství ještě doplnili Radek Novotný s Mikulášem Svobodou. Zkraje závěrečné periody Hattrick sice snížil, jenže to bylo všechno. Gullivers si konec už pohlídali.

Pro Hattrick jde o historicky první porážku v rámci soutěže od Gullivers. Ti tak odčinili předešlé ztráty 4:5 po nájezdech a 3:4, jimiž se FBŠ prezentoval v minulé sezóně. Obrovským pozitivem ale je krásná divácká návštěva, a to v podobě 417 fanoušků přímo v malé hale STAREZ ARÉNY Vodova. Hattrick tak vytáhl svoji průměrnou domácí návštěvnost na 282,5 lidí na zápas, což je druhé nejlepší číslo v celé lize.

K dalšímu měření sil se připravuje Hattrick na venkovním hřišti. Víkendové dvojkolo pokračuje už v neděli 19. listopadu proti Startu98, čímž mužstvo zahájí druhou polovinu základní části. Utkání odstartuje v 17 hodin v pražské sportovní hale Jižní Město.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 43. Dvořák (Slezák) – 23. Černoch (Bouška), 27. Novotný (Kadlec), 37. Svoboda (Kouřil), 49. Kouřil (Dvořák), 58. Matula. Trestné minuty: 4:0. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 27:26. Diváků: 417. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, ZÁPASOVÉ CENTRUM.

Sestavy

HattrickGullivers
Steiger (Kolajta) – Halama, Hájek, Gryc, Dvořák, Bednář, Zeisel, Jelínek – Malec, Jiříček, Hronek M. – Procházka (C), Kůra J., Slezák – David, Morávek, MáčekKrupa (Prokeš) – Švábík, Dokládal, Dvořák, Nechvátal (C), Kejík, Novotný, Karpíšek – Matula, Bouška, Černoch – Foret, Kouřil, Svoboda – Boček, Kadlec, Valeš – Synek, Konrád

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod