Bulletin k utkání #59
13. kolo 1LM: vs. Gullivers
Bod z Horní Suché dovezly ženy, rekordní hranici pokořila Hyksová

Bod z Horní Suché dovezly ženy, rekordní hranici pokořila Hyksová

I když z velmi vyrovnaného zápasu první ligy žen neodešly vítězně, padl aspoň velký individuální milník. Holky Hattricku dosáhly na bod v Horní Suché, ke kterému pomohla dvěma trefami i Linda Hyksová. Právě ona pokořila hranici 100 bodů v dresu klubu.

FbK Horní Suchá – FBŠ Hummel Hattrick Brno 4:3pn (1:0, 0:1, 2:2 – 0:0)

Hattrick se snažil zlomit sérii nepříznivých výsledků, nicméně to se mu úplně podle představ nepovedlo. S Horní Suchou, jíž nedávno na domácí půdě porazil 5:4 po prodloužení, se tentokrát role obrátily a soupeřky slavily v nájezdech 4:3.

Domácí hráčky se trefily už v úvodních minutách první třetiny, na což odpověděla za Hattrick Linda Hyksová během prostřední části duelu. Ve třetím dějství se pak Brňanky dokonce dvakrát dostaly do jednogólového náskoku, jenže ani jednou ho neudržely.

Za stavu 3:3 tak odstartovalo prodloužení, přes které se došlo až k nájezdům. Horní Suchá dovednostní disciplínu posléze rozsekla ve čtvrté sérii a poskočila na třetí místo první ligy žen – východ. Zato Hattrick zůstal i přes porážku sedmý a vyhnul se jakémukoliv propadu tabulkou.

Hyksová se v utkání trefila rovnou dvakrát, čímž zaznamenala 100. a 101. kanadský bod za Hattrick. Celková bilance je součtem z ligových i pohárových střetnutí. Pojistila si tak nejvyšší příčku historických statistik družstva a potvrdila, že stále patří mezi klíčové hráčky FBŠ.

Další zápasy čekají holky Hattricku o víkendu 25. a 26. listopadu, kdy hostí v Maloměřicích Kutnou Horu a Světlou nad Sázavou. Oba dny se bude začínat od 18 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Glasová (Přenosilová), 47. Blažková (Machová), 53. Glasová, rozh. nájezd Kučerová – 31. Hyksová (Skřivánková), 44. Hyksová, 51. Zhébalová. Trestné minuty: 6:2. Využití přesilovek: 0:1. Střely: 21:33. ZÁPASOVÉ CENTRUM.

Sestavy

Horní SucháHattrick
Waloszková (Klečková) – Giecková, Volná, Hrobařová, Horst, Hrušková – Glasová, Marečková (C), Přenosilová – Kučerová, Blažková, Machová – Zaydlarová, Kišová, VandasováVanďurková (Poláčková) – Skřivánková, Rozenbergová V., Růžičková, Soušková – Hyksová, Wilczek, Praxová – Rochowanská, Slováková (C), Zhébalová, Skořinská, Souralová, Brančíková
Zpět na úvod