Bulletin k utkání #59
13. kolo 1LM: vs. Gullivers
Závěr plný emocí pro Hattrick! Veze výhru z Chomutova

Závěr plný emocí pro Hattrick! Veze výhru z Chomutova

Druhé vítězství v řadě přibylo na konto florbalistů Hattricku. Ve 12. kole první ligy přetlačili Chomutov i díky pozdní přesilovce pěti proti třem, během níž dal rozhodující gól Michal Malec. Pro Brňany zároveň jde o premiérový úspěch z venkovních hřišť v tomto ročníku.

DDQ Florbal Chomutov – FBŠ Hummel Hattrick Brno 5:6 (0:1, 3:0, 2:5)

V sestavě se představila po nějaké době bratrská dvojice Šimon a Matěj Hronkovi, kteří naskočili rovnou do zahajovací formace. Dalších změn elitní lajna oproti duelu s Letkou nedoznala. Hattrick neodehrál vůbec snadný zápas, nakonec se ovšem radoval z úspěchu 6:5 nad Chomutovem, když rozhodl až díky přesile dvou hráčů v posledních sekundách.

Brněnští hráči zaznamenali vůbec první venkovní výhru v aktuálním ročníku. Zároveň uspěli podruhé v řadě, díky čemuž snížili manko na týmy, jež se nacházejí o něco výše v tabulce. Hattrick sice zůstal devátý, nicméně na příčky zaručující přímý postup do čtvrtfinále mu nově schází pouhé tři body.

Vývoj utkání přitom dlouho nebyl příliš příznivý. Hattrick sice otevřel v první třetině skóre zásluhou Jiřího Halamy, Chomutov však měl o něco více střel na branku a snažil se ztrátu dohnat. To se mu podařilo v prostřední části, kdy navíc přidal ještě další góly a utekl do komfortnějšího vedení 3:1.

Klíčová byla třetí fáze, během níž začal Hattrick v důležitých pasážích získávat převahu. Zkraje třetiny proměnil přesilovku, načež přišlo také srovnání na 3:3. Obrat dokonali Brňané v 55. minutě, jenže Chomutovští přetahovanou nevzdávali a zdálo se, že se půjde do prodloužení za stavu 5:5. Opak byl ale pravdou.

Patnáct sekund před koncem normální hrací doby nastal hlavní moment. Domácí Jakub Štěrba schytal vyloučení za zdržování hry, když dle rozhodčích zbytečně odehrál míček při chystající se brněnské rozehrávce. Moment vzbudil emoce na domácí střídačce, jež znamenaly osobní trest pro chomutovského trenéra Martina Bociana. Na trestnou tak zamířil ještě Jan Nachtmann a Hattricku se naskytla přesilovka pět na tři, kterou využil Michal Malec.

Díky trefě v čase 59:52 urvali Jihomoravané vedení, s nímž protivník už nic neudělal. Samotný Malec se na vítězství podílel bilancí 2+2, dvakrát se trefil také Lukáš Vlach (2+0). Dobře se pak chytalo Miroslavu Steigerovi, jehož výkon stačil na 82% úspěšnost zákroků. Brněnští florbalisté se v příštím kole opět představí doma – konkrétně v pátek 17. listopadu hostí v malé hale STAREZ ARÉNY brněnské derby s Gullivers. Hraje se od 19.00.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 22. Štěrba (Linc), 32. Halej (Fator), 35. Šarša, 56. vlastní gól, 60. Skuhrovec (Martin) – 13. Halama (Malec), 43. Vlach (Kůra J.), 45. Hronek Š. (Malec), 55. Malec (Hronek Š.), 57. Vlach, 60. Malec (Halama). Trestné minuty: 6:2. Využití přesilovek: 0:2. Střely: 29:27. Diváků: 269. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE.

Sestavy

ChomutovHattrick
Vagel (Frühbauer) – Fator, Šarša, Malý, Kellerman E., Klement, Dolejší, Kellermann D. – Halej, Martin, Skuhrovec – Pleskač, Linc, Štěrba (C) – Dušek, Hais, Holovej – Nachtmann, Zahraj

Steiger (Létal) – Halama, Hájek, Gryc, Dvořák, Kůra M., Zeisel – Malec, Hronek Š., Hronek M. – Vlach, Kůra J., Procházka (C) – David, Máček, Slezák

Pozápasové rozhovory

Zpět na úvod