Bulletin k utkání
11. kolo 1LM: vs. Letka
Hattrick zvládl přetahovanou s Letkou! Udeřil na konci prodloužení

Hattrick zvládl přetahovanou s Letkou! Udeřil na konci prodloužení

Důležitý úspěch urvali na domácí půdě florbalisté Hattricku! V 11. kole první ligy se dlouho prali o body s Letkou, přičemž se už schylovalo k nájezdům. V posledních sekundách prodloužení se ovšem Brňané střelecky prosadili a srazili houževnatého soupeře.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Letka Toman Finance Group 5:4p (0:1, 3:2, 1:1 – 1:0)

V zahajovací sestavě se objevilo známé jméno, pro které zároveň šlo o letošní ligovou premiéru. Po boku Michala Malce a Adama Jiříčka totiž naskočil Tomáš Brom, jehož útoku kryla záda dvojice Halama–Hájek s gólmanem Miroslavem Steigerem.

Domácí florbalisté drželi svižné tempo a úvodní dějství bylo převážně v jejich režii. Hattrick se navíc snažil často střílet, zatímco Letce mnohdy dělalo problém vyprodukovat postupný útok. Nicméně jeden z rychlých postupů hostů se přece jen podařil – v 16. minutě jej dostal po brněnské nepřesnosti až do sítě Ondřej Čech. Právě tato situace i určila, jak vypadalo skóre úvodního dějství.

Tempo se pořádně rozjelo v prostřední fázi duelu. Letka postupně odskočila na 2:0 či 3:1, Hattrick ovšem v sobě našel vnitřní sílu a vynutil si remízový stav 3:3. Dvěma trefami přispěl Malec a jednou slavil Lukáš Vlach. Domácí mančaft tak nabídl divákům zajímavou zápletku směrem do poslední dvacetiminutovky.

Ve třetí části se Letka vrátila do náskoku. Steigera posléze mezi tyčemi nahradil Filip Létal, což mimo jiné dalo mužstvu impulz do následujících momentů. Vlach o osm minut později díky druhé trefě v zápasu upravil na 4:4, což později znamenalo prodloužení. V něm se už schylovalo k nájezdům, jen pár sekund před koncem bonusového času se však trefil Šimon Hronek a přiřkl FBŠ bod navíc.

Brňané se těsnou výhrou posunuli na deváté místo první ligy. Desátá je právě Letka, která má stejně bodů, ale zároveň i horší celkové skóre. Další měření sil čeká Hattrick s šestým Chomutovem, na jehož půdu se vydá v neděli 12. listopadu. Domů se pak mančaft vrátí 17. listopadu, kdy hostí městské derby s Gullivers.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 27. Malec, 29. Malec (Hájek), 36. Vlach, 53. Vlach (Malec), 65. Hronek Š. (Vlach) – 16. Čech (Döhner), 24. Slaběňák (Peterek), 28. Hranický (Zach), 45. Šincl (Blecha). Trestné minuty: 0:0. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 34:14. Diváků: 75. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickLetka
Steiger (45. Létal) – Halama, Hájek, Gryc, Dvořák, Kůra M., Zeisel, Jelínek – Malec, Jiříček, Brom – Procházka, Vlach, Slezák – Máček, Hronek Š., Kůra J. – Morávek, FuchsBazala (Petr) – Gryz, Peterek, Čech, Zach, Blecha, West – Šimík, Vojáček, Slaběňák – Döhner, Blana, Hranický – Šrámek, Šincl, Svoboda – Bura

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod