Bulletin k utkání
11. kolo 1LM: vs. Letka
Přijede tabulkový soused: Hattrick se chce vytáhnout proti Letce

Přijede tabulkový soused: Hattrick se chce vytáhnout proti Letce

V domácí atmosféře to Hattricku bezesporu klape. A další možnost, kdy to může potvrdit, se naskytne již od nedělních 17.00. Brněnští florbalisté v hale na Vodově budou bojovat s Letkou, která je v tabulce první ligy o pouhý bod nad nimi. Oběma týmům proto půjde o hodně.

Když už se v předminulém kole proti Plzni zdálo, že Hattrick najíždí na vlnu lepších výsledků, následující bitva se Štíry byla nemilosrdná. FBŠ ztratilo v Českých Budějovicích nadějné vedení v posledních minutách a Jihočeši uspěli po prodloužení 6:5. Hattrick tak sice bodoval potřetí v řadě, jenže podruhé z toho akorát za jediný bod.

Aktuální situace zaručuje Brňanům až jedenáctou příčku první ligy. V uplynulých pěti střetnutích zvítězili jenom jednou a mají stejně bodů jako dvanáctá Plzeň i třináctý Hradec Králové. Návrat do domácího prostředí však může být možností, jak se opět nakopnout do pohody, jelikož v aktuálním ročníku Hattrick doma zvládl rovnou tři zápasy z dosavadních čtyř.

Do malé haly STAREZ ARÉNY se tentokrát chystá Letka, která má o bod více než Jihomoravané. Díky tomu je na desáté pozici soutěže, byť je fakt, že před i za ní jsou soupeři hodně našlapaní. Dá se předpokládat, že výsledky nadcházejícího kola opět s pořadím zamávají – a Hattrick doufá, že tomu tak bude v jeho prospěch.

Hráči Letky o předchozím víkendu přerušili šňůru tří prohraných duelů, když obstáli s čistým kontem 5:0 nad Znojmem. Úřadoval především třígólový Jan Vojáček, jenž aktuálně vede bodování svého klubu (8+3). Kromě něj si Hattrick musí dát pozor také na Vojtěcha Blanu (3+4) či Jana Sitoru se šesti asistencemi. Mezi tyčemi se potom dělí o čas Tomáš Petr (341 minut) a Matyáš Dušan Bazala (257).

V individuálních statistikách Hattricku se toho mnoho nemění. V popředí stále zůstává Matěj Hronek (8+3), jehož dohánějí Adam Jiříček (4+5) s Tomášem Malcem (5+3). Z brankářů má dosud nejlepší čísla Miroslav Steiger, který dosahuje úspěšnosti zákroků přes 85 procent za 322 odchytaných minut.

„Neřekl bych, že je příprava odlišná od jiných soupeřů. Snažíme se trénovat na 100 procent a do zápasu jít s čistější a klidnější hlavou, aby se neopakovala nekoncentrovanost z Budějovic,” podotkl hráč Dominik Dvořák. Ten se navíc vrací do florbalového kolotoče po delším zranění.

„První týdny byly náročnější. I když jsem se snažil hýbat a něco dělat, tak to nenahradí tréninkové tempo. Nicméně bych řekl, že se do toho postupně dostávám. Z hráčského hlediska mi trochu chybí fanoušci – přece jen když vás žene celá hala, je to jako šestý hráč na hřišti. Takže pokud naši fanoušci, kamarádi nebo rodino nemáte zítra co dělat, budeme rádi, když nás přijdete podpořit. SJH!” dodal Dvořák.

Brněnské mužstvo má s Letkou šest vzájemných utkání, k čemuž přispělo i jarní čtvrtfinále play-off. Z něho postoupil Hattrick 3:1 na zápasy. Celkově historická bilance zní čtyři výhry a dvě porážky pro FBŠ, přičemž nejdrtivější výsledek 12:3 se zrodil ve třetím čtvrtfinále.

Měření sil se uskuteční v neděli 5. listopadu od 17 hodin. Přijďte podpořit Hattrick do domácího prostředí malé haly STAREZ ARÉNY Vodova, kde na vás opět čeká spousta skvělé zábavy.

1. liga mužů – 11. kolo

Neděle 5. listopadu | 17.00 | FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Letka Toman Finance Group
VIDEOPLATFORMA
| ZÁPASOVÉ CENTRUM

Zpět na úvod