Bulletin k utkání
11. kolo 1LM: vs. Letka
Rozjetí starší žáci! Zatím vůbec neprohráli, porazili i rivala

Rozjetí starší žáci! Zatím vůbec neprohráli, porazili i rivala

Úžasný vstup do sezóny ukazují starší žáci Hattricku Brno. Mladíci klubu zatím neztratili ani bod a jsou druzí v tabulce Ligy starších žáků – skupiny 6. Mohou na tom být ale ještě lépe, protože odehráli o dva zápasy méně než vedoucí Bulldogs. Nad nimi přitom nedávno vyhráli krásným výsledkem 9:5. Na jaké úspěchy družstvo letos pomýšlí?

Hattrick začal ročník skutečně bombasticky. Skupinu nejvyšší ligy starších žáků, jež je společná pro Jihomoravský a Zlínský kraj, odšpuntoval šesti výhrami ze šesti utkání. Jediné, co FBŠ dělí od čela tabulky, je fakt, že aktuálně první Bulldogs mají za sebou rovnou o dva zápasy více. V součtu tak hájí tříbodový náskok, jenž ale může Hattrick už brzy hravě smazat.

Že výkony mladých nadějí FBŠ nejsou žádnou náhodou, potvrzuje i celkové skóre. Hattrick má fantastický poměr branek 64:15, dosud proměnil hned polovinu všech svých přesilovek a drží 67% úspěšnost při oslabeních. Tým se zkrátka rozběhl do velkolepé fazóny, kterou oceňují i trenéři.

„V kontextu sezóny jsme rádi, že kluci přijímají a aplikují informace v dostatečné rychlosti, a tak můžeme postupovat podle plánu. Na druhou stranu máme určitě navíc – trápí nás nestálost ve výkonech a občasná mentální nepřipravenost na trénink. Do utkání se nám však daří přenášet to, co chceme, a hra se blíží naší představě,” uznává hlavní trenér A-týmu starších žáků Miloš Procházka.

Při pohledu na bodování družstva vyčnívají Matouš Slováček (24+9) či Josef Loučka (13+17), kteří jako první překonali hranici 30 kanadských bodů v sezóně. A to za velice krátký čas. Klíčem k úspěchu Hattricku ovšem je, že všichni hráči fungují jako celek a bojují jeden za druhého. V brankovišti se potom střídají Jan Pimek, David Navrátil nebo Lukáš Horák.

Ukázkou velkých výkonů starších žáků FBŠ je nedávný výsledek s buldoky. Právě momentálního lídra soutěže porazil Hattrick perfektním způsobem 9:5. „Zápasy s Bulldogs mají vždycky náboj. Specifická hra tohoto týmu je pro nás často velmi náročná, zejména po fyzické stránce a v určité šablonovitosti,” jmenuje Procházka některé důležité faktory.

„Kluci ale střetnutí zvládli velice dobře. I přes slepené úvodní góly soupeře se vrátili do boje o vítězství a uhráli jej týmově, což je pro mě nyní na této výhře asi nejcennější,” vyzdvihuje kouč starších žáků. Zároveň uznává, že ani konečný výsledek nevypadá vůbec špatně, byť nejde o hlavní měřítko.

„Pro nás je důležité, jestli a jak moc jsme se posunuli od začátku ročníku. A s klidem mohu říct, že kluci udělali velký kus práce. Odměna v podobě dosavadní neporazitelnosti už je jen sladký doplněk,” podotýká Procházka.

Sezóna každopádně je teprve na startu a její hlavní fáze teprve přijde. Aktuálně běží základní část, kde Hattrick v desetičlenné tabulce jižní Moravy a Zlínska hraje dvakrát s každým soupeřem. Vždy se konají dvojzápasy na víkendových turnajích, které střídavě pořádají jednotlivé kluby.

Tabulka Ligy starších žáků – skupiny 6 (Jihomoravský a Zlínský kraj)

#TýmZápasůSkóreBodů
1.Bulldogs Brno8+6321
2.FBŠ Hummel Hattrick Brno U156+4918
3.Snipers Třebíč modří6+2615
4.Sokol Brno I EMKOCase Gullivers8+2315
5.Zlín Lions U158+114
6.PANTHERS OTROKOVICE8-1910
7.ŠSK ZŠ Očovská Hodonín6-56
8.FBC GEPARDI BRNO blue8-546
9.TROOPERS8-383
10.TJ Znojmo LAUFEN CZ6-460

Po základní části se tabulka rozdělí na horní a spodní pětici nadstavby. Týmy si do ní přenášejí své bodové zisky a opět hrají dvakrát každý s každým. Z vrchní části nadstavby se posléze kvalifikují dvě nejlépe umístěná družstva na mistrovství ČR, jehož se zúčastní také nejkvalitnější celky z ostatních florbalových regionů.

„Primární pro nás jsou rozvojové cíle. Nicméně vidinu mistrovství republiky a možnosti porovnat se s top českými kluby samozřejmě vnímáme,” uzavírá Procházka.

Starší žáci Hattricku ocení, pokud je přijdete podpořit na některý z příštích duelů. Nejbližším hracím dnem je 12. listopad, kdy FBŠ zamíří do Hodonína k bitvám s domácí ZŠ Očovská a Gepardy. V Brně se Hattrick představí 26. listopadu na VUT proti Třebíči a Zlínu. Kompletní rozpis najdete ZDE.

Zpět na úvod