Bulletin k utkání #53
2. kolo 1LM: vs. FAT PIPE Start98
První liga opět doma! Hattrick vítězí nad Startem98 v prodloužení

První liga opět doma! Hattrick vítězí nad Startem98 v prodloužení

První liga mužů poprvé v ročníku zavedla florbalisty Hattricku domů. Ve 2. kole soutěže nastoupili ve Vodově ulici proti Startu98, s nímž mají dlouhou historii vzájemných duelů. Tentokrát bylo utkání velice vyrovnané a až v prodloužení ho získali na svoji stranu domácí.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FAT PIPE Start98 5:4p (2:1, 0:2, 2:1 – 1:0)

Ligovou premiéru za FBŠ si připsal Miroslav Steiger, který přidal svůj druhý start za Hattrick po pohárovém vítězství v srpnu nad Troopers. Do line-upu se oproti předchozímu kolu dostal také René Slezák. A bylo to právě elitní formace, která otevřela skóre po necelých čtyřech minutách zásluhou Jonáše Kůry.

Následovala vyloučení na obou stranách, která Brno dvakrát poslala do oslabení. Právě při tom druhém se však naskytl únik Matěji Hronkovi a přišla trefa na 2:0. Start98 přitom byl neustále nepříjemným rivalem a trávil hodně času vepředu. Aktivitu hostů potom zužitkoval Matěj Netrefa a aspoň zdramatizoval duel před prostřední částí. Šanci na vyrovnání z trestného střílení mu totiž sebral vynikající Steiger.

Nejtěsnější vedení Hattricku se dožilo poloviny zápasu, potom ovšem rychle zmizelo. Dvě vyloučení z 28. a 30. minuty sice svěřenci trenéra Simona Šišky zvládli, krátce po nich ale přece jen prostřelil brankáře domácích Jakub Kerzel. Navíc netrvalo dlouho a Steiger čelil druhému trestnému střílení v utkání, přičemž tentokrát míček prošel za jeho záda. Rázem tak Start98 měl navrch 3:2 a vyhlížel třetí třetinu.

V závěrečné fázi se nejdřív role vyměnily, když Hattrick prokázal efektivitu v zakončení a obrátil dvěma trefami. Vedoucí gól na 4:3 z hole Tadeáše Gryce, jenž mimochodem padl po krásném individuálním průniku, zároveň znovu přišel při početní nevýhodě Brňanů. Pražané ovšem brzičko srovnali a dotáhli střetnutí do prodloužení.

Přidaný čas příliš dlouho netrval. Matěj Bednář vychytal správnou chvilku, utekl dopředu a perfektně rozhodl gólem na 5:4 po prodloužení. Hattrick si tak připsal první výhru sezóny, získal dva body a aktuálně mu patří jedenáctá pozice. Rozdíly na vyšších příčkách přitom nejsou nijak vysoké a lze bodová manka rychle dohnat.

Dalším utkáním Hattricku bude school match proti Znojmu, jenž se uskuteční ve středu 13. září od 12 hodin. Hrát se bude ve velké hale STAREZ ARÉNY.

Utkání jste mohli sledovat zde: TEXTOVÝ ONLINE, VIDEOPLATFORMA, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Kůra J. (Slezák), 14. Hronek (Gryc), 46. Jiříček (Vlach), 49. Gryc (Procházka), 63. Bednář – 17. Netrefa, 32. Kerzel (Netrefa), 35. Dufek (TS), 51. Valenta (Kulhavý). Trestné minuty: 16:4. Využití: 0:0. Střely: 27:36. Diváků: 85.

Sestavy

HattrickStart98
Steiger (Létal) – Kůra J., Suk, Halama, Gryc, Kůra M., Zeisel – Vlach, Jiříček, Slezák – Procházka, Fuchs (C), Hronek – Máček, Bednář, Morávek – Zapletal, Hájek, ZouharHendlinger (Lupoměch) – Pospíchal, Kalach, Valenta, Kulhavý, Kerzel, Syrovátko – Duda, Kulík Al., Kulík Ad. – Bezpalec T., Škorpa, Novák – Dufek, Josefovič, Netrefa – Kronovetr, Bezpalec F.

Pozápasové ohlasy

OHLASY: Miroslav Steiger a Simon Šiška | Hattrick Brno vs. Start98

OHLASY: Filip Řehulka a Matěj Netrefa | Hattrick Brno vs. Start98

Zpět na úvod