Bulletin k utkání #53
2. kolo 1LM: vs. FAT PIPE Start98
Sezóna začíná i ženám! Koho vyzvou na úvod?

Sezóna začíná i ženám! Koho vyzvou na úvod?

Po sérii změn se připravují na první zápasy ročníku florbalistky Hattricku. Už o víkendu absolvují venkovní dvojkolo, v němž nejdříve vyzvou Dačice a posléze Jihlavu. Jaké hlavní novinky se v týmu udály?

Holky Hattricku po svých úvodních dvou dvou ročnících existence mění vedení. Dosavadní trenérka Petra Prouzová se přesunula výhradně k mládeži FBŠ, a tak se historicky druhým lodivodem družstva stává Tomáš Sklář. V realizačním týmu dále jsou Sabina Slováková s Veronikou Rozenbergovou, jež i nadále zůstávají hráčkami ženského celku.

Stejně tak se na soupisce Hattricku objevují i nová jména, která se zapojí již do úvodního dvojkola první ligy – východ. Tým k němu cestuje do Dolní Cerekve, kde nastoupí proti Dačicím, a následně do Jihlavy. A podle výsledků z minulého ročníku lze předpokládat, že oba soupeře nesmí brát na lehkou váhu.

S Dačicemi odehrály ženy Hattricku v předchozí sezóně dvě rozdílná střetnutí. V tom domácím protivníka rozdrtily 9:3, nicméně v závěru základní části s nimi padly 5:7 a spadly na jejich úkor na desátou příčku tabulky. V předkole play-off potom nestačily Brňanky právě na EAV SK Jihlava, s nímž se utká pouze o den později.

V základní části Jihlavu Hattrick neporazil ani jednou. Nejdříve vydřel aspoň bod za porážku 4:5 po nájezdech, zatímco doma ztratil duel 1:3. Vyřazovací sérii však Jihomoravanky dotáhly až do rozhodující třetí bitvy po výsledcích 5:3 a 2:6. Nakonec se došlo až do prodloužení, ve kterém Brnu ukončila ročník svojí trefou Kateřina Bícová.

Podaří se odplata za poslední vzájemné zápasy s oběma rivaly? Soutěž startuje pro Hattrick v sobotu 9. září od 16 hodin venku s Dačicemi, o den později ve 14.30 se pak hraje s Jihlavou. K dispozici budou textové online přenosy.

Úvodní víkend 1. ligy žen – východ

Sobota 9. září | 16.00 | TJ Centropen Dačice – FBŠ Hummel Hattrick Brno
Neděle 10. září | 14.30 | EAV SK Jihlava – FBŠ Hummel Hattrick Brno

Zpět na úvod