Bulletin k utkání #53
2. kolo 1LM: vs. FAT PIPE Start98
Hattrick v úvodním kole ročníku nestačil na Otrokovice

Hattrick v úvodním kole ročníku nestačil na Otrokovice

Otevírací utkání první ligy 2023/24 dopadlo v neprospěch Hattricku. Brněnští florbalisté získali v první třetině náskok nad Otrokovicemi, nicméně z venkovního duelu si nakonec nevezou ani bod. Panthers po nedávné pohárové výhře slavili i tentokrát, když uspěli 7:5.

Goldea PANTHERS OTROKOVICE – FBŠ Hummel Hattrick Brno 7:5 (2:3, 3:2, 2:0)

Do branky Hattricku naskočil Filip Létal, jehož z lavičky jistila nová gólmanská posila Miroslav Steiger. V brněnské sestavě se navíc objevil také Martin Nagy, který vypomáhal mančaftu již v uplynulém ročníku. A měření sil s Otrokovicemi bylo o to speciálnější, že šlo o jeho bývalé působiště.

Konečný výsledek ovšem Hattricku nevyhovoval. Otrokovice uhájili domácí prostředí a ponechali si všechny body za výsledek 7:5. Potvrdili tak nedávné vítězství z poháru, v němž Panthers přetlačili Brňany 6:5. V tabulce tak Otrokovicím nyní patří třetí místo, zatímco FBŠ jde na dvanáctou příčku.

V první třetině přitom měli blíže k úspěchu hráči z jihomoravské metropole. Skóre sice otevřel František Vykopal, na něj ovšem reagovali přesnými trefami během jediné minuty Michal Malec, Matěj Bednář a Jan Morávek. Zanedlouho sice snížil otrokovický Martin Ležatka, náskok však stále držel Hattrick.

Ve druhém dějství se výsledek srovnal, když nejdříve šly do vedení Otrokovice a Hattrick musel dohánět. Průběžný stav se posléze přiklonil zase na brněnskou stranu, ale právě Panthers jen chvilinku před sirénou vybojovali skóre 5:5. Závěrečná část potom gólově vyšla domácím, kteří i díky využité přesilovce slavili vítězství.

Hattrick sice v prvním střetnutí ztratil, nic to ale nemění na jeho odhodlání do dalších bitev. Druhé kolo první ligy je na programu již v neděli 10. září, kdy brněnský celek doma přivítá pražský Start98. Začíná se od 17 hodin v malé hale STAREZ ARÉNY.

Utkání jste mohli sledovat pomocí těchto odkazů: TEXTOVÝ ONLINE, VIDEOPLATFORMA.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Vykopal (Gál), 12. Ležatka M. (Štourač J.), 25. Štourač J. (Ležatka D.), 27. Vykopal, 40. Ležatka M. (TS), 50. Vykopal (Kubíček), 53. Gál (Sovják) – 10. Malec (Gryc), 10. Bednář (Zeisel), 10. Morávek (Vlach), 36. Máček (Kůra M.), 38. Malec (Jiříček). Trestné minuty: 2:4. Využití: 1:1. Střely: 20:17. Diváků: 235.

Sestavy

OtrokoviceHattrick
Kohút (Pujin) – Sovják, Kubíček, Javořík, Kopecký, Šefčík, Kelemen - Gál, Červenka, Vykopal – Ležatka M., Ležatka D., Štourač J. – Hrabica, Hrtús, Procházka – Brázdil, Štourač A., KokešLétal (Steiger) – Kůra J., Suk, Halama, Gryc, Kůra M., Zeisel, Jelínek, Hájek – Morávek, Jiříček, Vlach – Hronek, Fuchs, Malec – Zapletal, Bednář, Máček – Nagy

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod