Bulletin k utkání #53
2. kolo 1LM: vs. FAT PIPE Start98
Domácí premiéra Hattricku! Na Vodovu dorazí Start98

Domácí premiéra Hattricku! Na Vodovu dorazí Start98

Po dlouhých měsících se vrací domů první liga mužů. A rozhodně půjde o speciální utkání. Florbalisté Hattricku Brno se představí ve 2. kole soutěže před svými fanoušky v malé hale STAREZ ARÉNY, která se stává jejich novým domovem. Prvním rivalem, na něhož tam narazí, budou v neděli odpoledne Start98.

Pro Brňany jde o první ligový souboj po téměř půlroce před vlastními fanoušky. Minulý ročník skončil třetím semfinále s Butchisem, z něhož si Pražané odnesli výhru 7:3 a současně postup do finále první ligy. Hattrick tak završil sezónu 2022/23 mezi nejlepší čtveřicí soutěže.

Nyní je však čekání u konce. Svěřenci kouče Simona Šišky mají za sebou kompletní letní přípravu, pohárovou skupinu i úvodní kolo ligy v Otrokovicích. Na hřišti Panthers ovšem nezaznamenali výsledek, jenž by jim udělal radost. Panterům totiž podlehli 5:7.

„V Otrokovicích jsme určitě ukázali spoustu dobrých věcí především směrem dopředu. Nicméně zápas jsme ztratili kvůli velkým výkyvům v naší hře,” uvědomuje si brněnský bek Tadeáš Gryc. Měření sil v domovském prostředí ale slibuje, že tentokrát bude mít Hattrick na své straně publikum i známé prostředí, kde se již za poslední týdny napevno zabydlel.

Hrát se bude v malé hale STAREZ ARÉNY ve Vodově ulici, která se stává novým domovem mužů Hattricku. O změně jsme informovali už dříve ZDE. A prvním, kdo zde prověří FBŠ, se stanou hráči Startu98. S tímto protivníkem mají Jihomoravané lepší historickou bilanci, avšak uplynulý ročník přinesl kromě úspěchu 7:6 také debakl 0:8.

„Když si proti Startu udržíme konzistentní výkon po celé utkání, nemá nás soupeř čím překvapit,” nepochybuje Gryc před nadcházející bitvou. Pražské mužstvo přitom také nemělo vydařený vstup do ligy, jelikož doma podlehlo Znojmu 6:8.

V kádru soupeře jsou hráči se zkušenostmi z nejvyšší soutěže jako Vojtěch Bagin, Jakub Dufek nebo Matěj Netrefa. Také řada brněnských borců ovšem má za sebou anabázi v superlize a nejsou v tomto ohledu nijak pozadu. Zatím nejproduktivnějším florbalistou FBŠ je Michal Malec díky dvěma brankám v Otrokovicích.

Určitě tedy neváhejte a přijďte přivítat Hattrick v jeho novém domově! Začíná se v neděli 10. září od 17 hodin, vstupné je 50 korun. Jedinou alternativou, jak duel sledovat, je koupit si předplatné videoplatformy Českého florbalu.

1. liga mužů – 2. kolo

Neděle 10. září | 17.00 | FBŠ Hummel Hattrick Brno – FAT PIPE Start98
ZÁPASOVÉ CENTRUM | VIDEOPŘENOS | DIGITÁLNÍ BULLETIN

Zpět na úvod