Bulletin k utkání #50
Play-off: Hattrick vs. Butchis
Konečná, nebo obrat série? Hattrick bude odrážet mečbol Butchisu

Konečná, nebo obrat série? Hattrick bude odrážet mečbol Butchisu

Bude sezóna pokračovat, nebo přijde konec? Nad florbalisty Hattricku Brno visí hrozba vyřazení, když v semifinále první ligy čelí mečbolu Butchisu. Série se však stěhuje na domácí půdu Jihomoravanů, kde nedostane vítěz základní části nic zadarmo.

Hattrick vcházel do minulého víkendu v parádní formě, kterou předtím prokázal ve čtvrtfinále s Letkou. Mančaftu to střílelo a z kabiny Brňanů znělo, že se konečně naladili na skutečný play-off mód. Do semifinále tak šli se zdravým sebevědomím, které slibovalo vyrovnané výkony proti papírovému favoritovi.

Herně srovnatelné bitvy nakonec skutečně přišly, jenže výsledek dopadl v obou případech o něco lépe pro Pražany. Zatímco úvodní semifinále vybojoval Butchis 5:2, odvetu zvládl ještě o kousek přesvědčivěji 9:4. Potvrdily se tak porážky Hattricku ze základní části, kdy nestačil na Butchis 3:4 a 2:9.

„Očekávám podobné zápasy jako minulý víkend. Nám už jde o všechno, takže to Butchisu určitě budeme chtít maximálně znepříjemnit a rvát se o každý centimetr na hřišti,” říká před domácím mačem Matěj Bednář. Zrovna on zaznamenal v dosavadním průběhu série dvě asistence, přičemž v letošní vyřazovací fázi jich stihl celkově už pět.

„Osobně jsem rád, že se mi konečně po nepovedeném závěru základní části začalo více dařit. Přijal jsem roli obránce, která mi dost sedí, a řekl bych, že od té doby je to jen lepší,” těší brněnského univerzála aktuální rozpoložení. Zároveň si uvědomuje, že stále může ještě šplhat výkonnostně nahoru.

„Samozřejmě jsou tam rezervy, jelikož jsem vzadu hrál naposledy snad v žácích, ale snažím se na to zvykat a zlepšovat se,” potvrzuje Bednář svoje zapojení do nových herních úkolů. Pro Hattrick je situace o to náročnější, že ještě dosud nikdy neprohrál otevírací dva duely semifinálové série první ligy.

Pokud by ovšem Hattrick zvládl sobotní krok a snížil stav na 1:2, bude se hrát také v neděli. Sobota 25. března odstartuje v 17.00 v malé hale STAREZ ARÉNY VODOVA. Případné čtvrté utkání by se uskutečnilo v neděli od 18.30 ve sportovní hale CESA VUT.

Přijďte tak podpořit florbalisty Hattricku v klíčových soubojích ročníku! Pomozte jim prodloužit sérii a vynutit si rozhodující páté střetnutí semifinále.

Zpět na úvod