Bulletin k utkání #50
Play-off: Hattrick vs. Butchis
Individuality semifinále: Kdo dosud potrápil Butchis?

Individuality semifinále: Kdo dosud potrápil Butchis?

Semifinále první ligy se možná zatím nevyvíjí podle představ, stále však není nic ztraceno. Florbalisté Hattricku Brno budou v sobotu doma čelit mečbolu Butchis potom, co padli v úvodních dvou duelech série. Která jména na straně FBŠ mohou ještě nastartovat otočku?

Při pohledu na individuální statistiky to určitě nejsou takové bodové žně, jaké zažívalo Brno ve čtvrtfinále proti Letce. Tentokrát je to přesně naopak – dva zápasy odehrány, vítězství žádné a nepříznivý součet skóre 6:14. Rozhodně nešlo o žádné herní ani výsledkové propadáky, přesto bude potřeba doma ukázat o několik levelů lepší výkon, aby sezóna pokračovala.

Kdo by mohl pomoct z nepříznivé situace ven? Jedním z adeptů je třeba kapitán Marek Fuchs, jenž se činil především ve druhém střetnutí s Butchis. V něm se trefil hned dvakrát a doplnil asistenci, kterou zaznamenal při prvním semifinále.

„Vizuálně musel zápas vypadat hrozně vyrovnaně. Myslím si, že jsme tam měli spoustu pasáží, kdy jsme byli lepší než soupeř. Bohužel Butchis je v aktuální sezóně ve formě,” uznal po dosud posledním semifinále právě Fuchs.

Naděje svítá například také u Tomáše Broma, který patřil k obrovským tahounům čtvrtfinálové série. A co se týče Pražanů v nynější fázi play-off, proti nim se už předvedl jednou trefou a přihrávkou na gól. Potenciál dříme také v autorovi dvou asistencí Matěji Bednářovi.

Borců, kteří však mohou oživit brněnskou hru, je v sestavě také spousta dalších. Mimochodem se nesmí zapomínat ani na fantastického Filipa Létala, jehož zastila vyřazovací fáze v parádní formě a proti Butchisu zatím má celkovou úspěšnost zásahů na 82 procentech.

Hattrick semifinálovou sérii první ligy ještě nikdy v historii neprohrál, teď mu takový výsledek hrozí více než kdykoliv předtím. Jak na krizovou situaci zareagují svěřenci kouče Simona Šišky přímo na hřišti?

Klíčové třetí měření sil je na programu v sobotu 25. března, a to od 17.00 v malé hale ve Vodově ulici, jež relativně nově nese název STAREZ ARÉNA VODOVA. Případný čtvrtý duel by startoval o den později v 18.30 na hale CESA VUT.

Zpět na úvod