Bulletin k utkání #5
Dvojzápas: Black Angels a Česká Lípa
Obří drama s Českou Lípou, Hattrick bral aspoň bod

Obří drama s Českou Lípou, Hattrick bral aspoň bod

V poslední minutě zažil Hattrick velký moment. Brněnští florbalisté heroicky dohnali ztrátu dvou gólů a vynutili si prodloužení proti České Lípě. Doma ale opět nedosáhli na výhru, když dohrávku Livesport Superligy rozhodl Radek Krajcigr.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC 4CLEAN Česká Lípa 4:5p (2:0, 0:3, 2:1 – 0:1)

V zahajovací sestavě vsadili trenéři oproti sobotě na Jakuba Procházku, který nahradil Luďka Ondráčka. Na hřiště pak naskočil ze třetí formace poprvé od zranění Jonáš Kůra, jenž už proti Black Angels aspoň podporoval tým ze střídačky. Výsledku to však nepomohlo, protože Brňané ani tentokrát nezvítězili. Proti České Lípě brali bod za porážku 4:5 v prodloužení.

Druhá domácí ztráta z tohoto dvojutkání znamená, že Hattrick spadl na jedenácté místo Livesport Superligy. Svěřenci Marka Fialy tak doufají, že udrží těsný odstup na Pardubice, Královské Vinohrady i Otrokovice na spodku tabulky. Naopak Česká Lípa si upevnila desátou pozici, odkud odsunula pryč právě Hattrick.

Domácí florbalisté naskočili do duelu dobrou první třetinou, v níž si zajistili náskok 2:0. Příznivý výsledek zajistili slepenými góly Ondráček s Tomášem Bromem. Stejně jako v sobotu ovšem takový rozdíl po dvaceti minutách nestačil, a nakonec byl spokojenější soupeř. I když tentokrát Hattrick urval aspoň bod.

Důležitá byla prostřední část hry, do které Brno nastoupilo mizerně. Česká Lípa totiž rychle vyrovnala a postupně obrátila na 3:2. Hostům zafungovala hlavně spolupráce přihrávajícího Radka Krajcigra se střílejícím Jaromírem Eklem. Včetně trefy na 4:2 ve třetím dějství zaznamenalo toto duo hned tři úspěchy. A právě Krajcigr následně rozhodl v prodloužení.

I když Hattrick prohrál, může mít aspoň radost z dílčích věcí. Například že přerušil sérii čtyř utkání bez jediného bodu. Zároveň bodoval poprvé v novém roce a mírně si přilepšil do tabulky. Nicméně pořád jde o druhou porážku z tohoto víkendu, kdy se Brňané poměřovali s týmy z okolních míst soutěže. Hlavní konkurenti Hattricku přitom stále mají odehráno méně zápasů, což jim dává výhodu do příštích týdnů.

V individuálních číslech se blýskl Lukáš Jalový dvěma asistencemi. Šikovný obránce navíc měl už při sobotní premiéře po návratu na kontě jednu přihrávku. Mezi střelce se potom dvakrát zařadil Brom – právě on byl hráčem, který v poslední minutě heroicky vyrovnával na 4:4. Naneštěstí pro domácí mužstvo nepřidal více gólů, přestože šance měl.

Jihomoravané prodloužili svoji zajímavou statistiku třetích třetin. V uplynulých sedmi utkáních se stalo pouze jednou, že by Brno závěrečné dějství prohrálo. Proti Lípě ho zvládlo díky pozdním brankám 2:1, jediné zaváhání za poslední dobu přišlo jen v sobotu proti Black Angels (0:2). Brněnskou sílu ve finální dvacetiminutovce ale poznala už na sklonku roku třeba Mladá Boleslav, jež ji nezvládla 2:3.

Jestli Hattrick naváže na bod z Maloměřic, se ukáže již za týden. V sobotu 16. ledna hraje tým v Liberci, jemuž zatím uniká elitní osmička. O den později se Brňané přesunou zpět domů, kam přijede sedmé FBC Ostrava. Hattricku by rozhodně pomohlo, kdyby prolomil výsledkovou deku a poskočil nahoru mimo nebezpečné pásmo play-down.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Ondráček, 10. Brom (Jalový), 59. Juhaňák (Brom), 60. Brom (Jalový) – 21. Ekl (Krajcigr), 23. Černý (Slaný), 27. Ekl (Krajcigr), 53. Ekl (Krajcigr), 63. Krajcigr (Slaný). Střely: 23–22. Vyloučení: 0–1. Využití: 0–0.

Sestavy

HattrickČeská Lípa
Kolajta (Kuhn) – Sládeček, Jalový, Dvořák, Juhaňák, Horák, Kůra J., Kůra M. – Brom, Fuchs, Procházka – Slezák, Hronek, Vlach – Ondráček, Halama, Kostka – Nagy, LeškoChyna (Dvořák) – Novák, Stárek, Kadlec, Pastor, Slaný, Štěrba – Dzierža, Hřebřina, Karel, Kopič, Černý, Jirsa, Nicklas, Krajcigr, Ekl, Kalina

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): Dobrý vstup do utkání, určitě se nám celkově povedla první třetina. Myslím si, že jsme byli výrazně lepší než soupeř. Vytvořili jsme si dobré příležitosti a šli jsme s dvougólovým náskokem do kabin, což bylo skvělé. V druhé části jsme se trochu přizpůsobili, Lípa to začala ze tří čtvrtin hřiště posílat na bránu nebo hrál loby přes celé hřiště. Individuálně nás přehrávala a vytvářela tlak. Nějaká pseudostřela zpoza půlky tam proskočila. Srovnání soupeře bylo pro nás psychicky hrozně těžké. Soupeř vedl 3:2, ve třetí třetině poctivě bránil a my dobývali. Chyběl nám pohyb a víceméně až ve druhé půlce třetiny jsme ho zlepšili. Jsme rádi, že nám padly dvě branky, ale je to samozřejmě v naší situaci málo.

David Derka (Česká Lípa): Za mě byla první třetina hodně pomalá. Bez energie, bez soubojů i bez emocí. Pak jsme s tím trochu něco udělali, začali jsme hrát více na míčku. Začali jsme být více v soubojích a ve druhém dějství jsme hráli, co jsme chtěli. Škoda, že nepadlo víc gólů. Škoda závěru, že jsme ho lépe neubránili. Mohli jsme mít klidně i tři body.

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod