Bulletin k utkání #5
Dvojzápas: Black Angels a Česká Lípa
Zápasy pravdy? Hattrick přivítá velkého rivala i soupeře z play-down

Zápasy pravdy? Hattrick přivítá velkého rivala i soupeře z play-down

Před brněnskými florbalisty čekají další velké bitvy. Tentokrát přijedou na hřiště Hattricku týmy Black Angels a České Lípy, které se pohybují ve spodní půlce Livesport Superligy. O to důležitější nyní budou body ze vzájemných zápasů.

Pražané zatím mají sezónu lépe rozehranou než Hattrick. V tabulce hájí osmou příčku a před svěřenci Marka Fialy si drží náskok osmi bodů. Nicméně Česká Lípa je na tom mírně hůře – zatím sice uhrála stejně bodů jako desátý Hattrick, ale zároveň už absolvovala o jedno utkání více než Brno. Proto jsou Severočeši jedenáctí.

Jihomoravský klub však doufal, že na tom bude před víkendem lépe. Z minulého dvojkola totiž odešel s nulou, když podlehl Tatranu i Otrokovicím shodně 4:6. V obou duelech přitom byla velká naděje, aby je Hattrick dovedl do vítězného konce. Jediná možnost, jak zaváhání napravit, je bodovat právě teď.

Přesto se musí uznat, že nadcházející protivníci nejsou vůbec slabí. To dokazuje například bilance s Black Angels, nad nimiž Brňané od postupu do nejvyšší soutěže vyhráli jen jedinkrát. Stalo se tak v prosinci 2019 při fantastickém televizním zápase v hale Vodova, kde pražské mužstvo zničili 7:3. Venku však uspěli vždy Black Angels – před rokem 3:6 a v této sezóně 2:5.

Památné je i finále první ligy 2018/19, jež také ovládli hráči z hlavního města. Tehdy série dopadla 0:3 na utkání a Hattrick musel pokračovat přes baráž proti Bulldogs. Rozhodně tak Black Angels nepatří k nejoblíbenějším soupeřům Brna, přestože vždy jde o úžasné souboje.

„S Black Angels jsme toho za poslední dvě sezóny odehráli opravdu hodně. Asi se nemáme čím překvapit. Mají mladé šikovné hráče, kteří jsou rychlí a umí velice dobře zakončovat,“ rozebral sobotního rivala Luděk Ondráček. Na druhou stranu ale podle něj mají Pražané velké mezery v obraně. „Naše hra musí vycházet ze zabezpečené defenzivy. V útoku musíme hrát lépe na míčku a více se tlačit do střelby,“ odhadl.

Také s Českou Lípou se Brno potkávalo už v éře první ligy. Nejčerstvější zkušenost potom má Hattrick z loňského jara, kdy zahajoval na jejím hřišti superligové play-down. Tehdy uspěl v prvním duelu 9:8, jenže odvetu nezvládl 5:6. Opatření proti koronaviru tak ukončila sérii i celý ročník za vyrovnaného stavu 1:1.

Těsné výsledky navíc byly k vidění už v základní části. Zatímco v České Lípě bral výhru 8:7 po prodloužení Hattrick, z Maloměřic si odvezli všechny body hosté za výsledek 6:4. Proto nejen zápas s Black Angels, ale i se Severočechy bude extrémně důležitý pro další průběh soutěže.

„Česká Lípa se vyznačuje hrou nahoru dolů. Na tento styl nesmíme přistoupit, je potřeba hrát svoji hru. Hodně spoléhají na brejky a střeleckou potenci Krajdy (Radka Krajcigra, pozn. aut.),“ zhodnotil Ondráček. Právě Krajcigr patří mezi nejproduktivnější florbalisty superligy, když mu se 36 body (24+12) patří druhá pozice za vítkovickým Adamem Delongem. „Tohle si musíme pohlídat a věřím, že budeme po víkendu brát plný počet bodů,“ doplnil Ondráček.

Jak bude vypadat sestava Hattricku? Nastoupí už navrátilec ze Švýcarska Lukáš Jalový? Víkendové dvojkolo se odehraje kompletně ve sportovní hale Maloměřice, v sobotu proti Black Angels i v neděli proti České Lípě se začíná v 17 hodin. Na oba duely navíc bude k dispozici komentovaný videopřenos, který přináší úplně nový zážitek ze sledování florbalu. Opět bude připraven i digitální bulletin (viz odkaz nebo QR kód níže) s řadou zajímavostí.

Hattrick – Black Angels9. ledna | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE
Hattrick – Česká Lípa10. ledna | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE

DIGITÁLNÍ BULLETIN

Zpět na úvod