Bulletin k utkání #5
Dvojzápas: Black Angels a Česká Lípa
Návrat jak hrom! Do Brna jde Lukáš Jalový

Návrat jak hrom! Do Brna jde Lukáš Jalový

Ze Švýcarska přichází velká posila! Obránce Lukáš Jalový znovu oblékne dres Hattricku a předběžně pomůže klubu do konce sezóny. Co umožnilo návrat?

Důvodů, proč Jalový chtěl zpět do Česka, je více. „Ve Švýcarsku se moje liga nehraje. A zatím to úplně nevypadá, že by měla opět odstartovat,“ upřesňuje šikovný bek. Druhá věc se potom týká pracovního vytížení. „To je teď dočasně uzavřené vzhledem k opatřením v zemi. Proto pro mě nemělo úplně význam tam dále zůstávat,“ podotýká Jalový.

S Hattrickem se domluvil, že za něj bude nastupovat do konce ročníku. Do druhé půlky Livesport Superligy si tak klub nemohl přát lepší posilu. Už v uplynulé sezóně byl Jalový nejproduktivnější obránce mužstva s 19 body (9+10), z celého týmu pak obsadil třetí příčku bodování.

„Co se týče pracovní stáže přes školu, kterou jsem ve Švýcarsku měl, tak byla úplně super. Velká zkušenost. Florbalově to ale bylo nahoru dolů,“ přibližuje brněnský obránce. Moc utkání se neodehrálo, byla dlouhá pauza a pak se začalo trénovat ve skupinkách s rouškami.

Jalový si sportovní stránku rozhodně představoval jinak. Právě proto se však vrátil, aby opět mohl hrát florbal. „Párkrát jsem byl v kontaktu třeba s Davidem Sládečkem, občas jsme si volali s Markem Fuchsem. Zápasy jsem sledoval aspoň online, teď poslední dobou i přes video,“ zmiňuje své vazby na Hattrick. Od svého přestupu tak měl neustále na očích, jak se klubu daří.

Jenže současné umístění podle něj neodpovídá tomu, na co Brno skutečně má. „Myslím si, že tým pořád může předvádět mnohem lepší výkony. Proto doufám, že tomu trošku pomůžu,“ vyzdvihuje Jalový. A Hattrick to určitě bude potřebovat, jelikož ho čekají duely se soupeři ze spodní poloviny Livesport Superligy.

Jalový byl u postupu Hattricku do nejvyšší soutěže v roce 2019, když poslal dolů Bulldogs. Právě druhý brněnský klub také dříve reprezentoval, takže baráž viděl hodně emotivně. V tehdejších zápasech si připsal tři důležité asistence a celkově za sezónu nasbíral 45 bodů (14+31). Aktuálně se vrací ze švýcarské mise za Jona-Uznach Flames ve třetí lize.

Příchod špičkového obránce kvituje prezident klubu Dan Koubek. „Byli jsme v kontaktu za současné situace a jsme rádi, že jsme se s Lukášem domluvili,“ uvádí. Osobně ho považuje za klíčového florbalistu uplynulého ročníku, kdy Hattrick zažíval premiéru v superlize. „Věříme, že nám pomůže a fazónu, se kterou odjížděl do Švýcarska, ukáže opět i tady,“ přeje si Koubek.

Nejbližší utkání čekají Brňany o tomto víkendu, kdy doma hostí Black Angels a Českou Lípu. Jalový se tak může potenciálně předvést již proti těmto rivalům.

Zpět na úvod