Bulletin k utkání #5
Dvojzápas: Black Angels a Česká Lípa
Místo výhry nula. Hattrick přišel o dobře rozjetý zápas

Místo výhry nula. Hattrick přišel o dobře rozjetý zápas

Neúspěchem dopadl sobotní zápas Livesport Superligy proti Black Angels. Florbalisté Hattricku v něm ztratili nadějný náskok 3:1 po první třetině, a tak se musí smířit se třetí porážkou roku 2021. Nepomohl ani debut švýcarského navrátilce Lukáše Jalového.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – BLACK ANGELS 3:5 (3:1, 0:2, 0:2)

Obránce Lukáš Jalový, který se vrátil ze Švýcarska zpět do Brna, se vešel do zahajovací formace. Svoji obnovenou premiéru tak začal pěkně zostra. Po roce a pěti dnech se po zranění vrátil na soupisku Jonáš Kůra, ovšem do hry ještě nezasáhl. Mezi tyče zaklekl Ondřej Kolajta, jenže z pohledu celého týmu utkání vůbec nevyšlo. Black Angels brali vítězství 5:3 a pojistili si místo v top osmičce superligy. Zato Brňané zůstávají v boji kolem desáté pozice tabulky.

Domácí přitom měli slušné první dějství, i když dostali bleskový gól od Jakuba Renčína. Hattrick nepřestal hrát a stále se snažil makat do útoku. To se ukázalo hlavně na příkladu Luďka Ondráčka, jenž ve třinácté minutě doklepával míček a poslal Brno do náskoku 2:1. Před koncem úvodní třetiny navíc zvyšoval na 3:1 krásnou střelou z větší vzdálenosti. Ani podařená fáze zápasu ale k ničemu nevedla.

Black Angels se po pauze zvedli a vrátili se do hry. Pražané se rychle dotáhli na kontaktní skóre a jednoduchou hrou posléze i srovnali. Před závěrečnou dvacetiminutovkou tak byl stav 3:3 a schylovalo se k velkému dramatu. Nicméně Hattrick nezvládl protivníkovi zkomplikovat utkání a Jan Hněvkovský dal rozhodující trefu hostů. Výsledek pak už pouze doladil na 5:3 Jan Kopecký.

Klíčová mohla být přesilovka Hattricku v posledních minutách duelu za stavu 3:4. Žádná větší šance ale nepřišla, další střely letěly jen do bloku a Brno s výsledkem nic neudělalo. Pro svěřence Marka Fialy to znamená čtvrtou porážku v řadě a stále čekají na první body nového roku. Velká nepříjemnost, která může být klíčová pro pokračování Livesport Superligy.

Jalový v úvodním utkání po návratu zaznamenal asistenci, když přihrával na druhou trefu Ondráčkovi. Zároveň i sám měl dost nebezpečných střel a ukázal potenciál do dalších zápasů. Po jedné z příležitostí dokonce zvonila tyčka za brankářem Black Angels Danielem Körberem. Velká škoda pro Brňany, že aspoň jeden z pokusů nemířil do sítě.

Pražský rival znovu ukázal, že na hřišti Hattricku se mu skutečně daří. Když se nepočítá vítězný televizní duel z prosince 2019, který hostila hala Vodova, Hattrick prohrál v Maloměřicích s Black Angels za poslední dva roky už potřetí. Včetně neúspěšného finále první ligy 2018/19. Hattrick navíc stále čeká na první vítězství z Maloměřic v aktuálním ročníku.

Do statistik se mimo jiné zapsal i Jiří Juhaňák, který asistoval na úvodní gól domácího mužstva. Aktuálně tak má 296 bodů (138+158) v nejvyšší soutěži a přibližuje se kulaté třístovce. Právě jeho nahrávka umožnila skórovat Renému Slezákovi, jenž se trefil pošesté v české superlize. Vzhledem k prohře však ani jeden z hráčů nemohl být spokojený. 

Už v neděli bude možnost napravit pošramocenou reputaci. Brňané přivítají od 17 hodin Českou Lípu, jež v sobotu večer porazila doma Panthers Otrokovice. Proti severočeskému klubu Hattrick naposledy nastoupil v loňském play-down, kdy před zrušením sezóny držel vyrovnanou bilanci 1:1 na zápasy. A zítra potřebuje nutně uspět.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 6. Slezák (Juhaňák), 13. Ondráček (Brom), 19. Ondráček (Jalový) – 1. Renčín (Hněvkovský), 24. Hromada (Novotný), 39. Kopecký (Král), 49. Hněvkovský, 58. Kopecký (Hanák). Střely: 19–33. Vyloučení: 0–2. Využití: 0–0.

Sestavy

HattrickBlack Angels
Kolajta (Kuhn) – Jalový, Sládeček, Juhaňák, Kůra M., Zach, Kostka – Brom, Fuchs, Ondráček – Slezák, Vlach, Dvořák – Nagy, Hronek, Procházka – Leško, Halama, Kůra J. Körber (Matiášek) – Král, Straka, Obuškevič, Bauman, Pícha, Bouček – Boček M., Fryš, Novotný, Burian, Kopecký, Klápa, Ludvík, Hromada, Hněvkovský, Hanák R., Hanák T., Renčín

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): „Prohra. Dobrá první třetina, ale v té druhé bych řekl, že jsme absolutně zkolabovali. Nikdo neplnil, co jsme si řekli, ztráceli jsme jednoduché míčky a prohrávali osobní souboje. Budu se opakovat, soupeři stačí hrozně málo k tomu, aby nám dal góly a porazil nás. Musíme se semknout, bojovat více jeden za druhého. Potřebujeme, aby nám fungovaly základní věci s balónkem a určitě se daleko více podpořit na střídačce. Tím se můžeme odrazit k lepším zítřkům.“

Tomáš Janeček (Black Angels): „Na zápas s Hattrickem se vždy těším. Je to soupeř, kterého potkáváme dost často. Tato utkání jsou napínavá, přelévá se to. Úplně na začátku mi přišlo, že se budeme jen dívat, jak Brno trénuje, a vůbec se nám nechtělo hrát. Naštěstí jsme s po první třetině zvedli a kluci odmakali zbytek duelu výborně.“

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod