Bulletin k utkání #40
20. kolo: Florbal Ústí
Ženy na lídra nestačily, Třinec zlomil odpor Hattricku

Ženy na lídra nestačily, Třinec zlomil odpor Hattricku

Nejtěžší možný soupeř stál před florbalistkami Hattricku. V osmnáctém kole první ligy žen hrály Brňanky doma s Třincem, kterému i nadále patří čelo soutěže. Dvě třetiny držel jihomoravský tým s favoritem krok, potom však začala jízda hostů.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Intevo Třinec 3:8 (1:3, 1:1, 1:4)

Kdo by čekal, že Třinec s Hattrickem snadno zamete, mýlil by se. Hostující hráčky sice otevřely skóre a na konci první třetiny vedly 3:1, herně ale nebylo Intevo o tolik lepší. Spíše maximálně efektivní, když se trefilo třikrát z pouhých pěti střel.

Na kontaktní rozdíl se Brňanky dotáhly krátce po startu druhé třetiny gólem Venduly Schindlerové. Hattrick navíc nenechával Třinci mnoho příležitostí, z nichž by se skóre mohlo měnit. Jediná taková přišla až ve 38. minutě z hole Michaely Stankušové.

Sympatické počínání z první a druhé části se ovšem následně vytratilo. Třinec se střelecky rozjel a postupně zvyšoval až na 8:3. Díky třem bodům se tak i nadále drží na prvním místě tabulky, byť mu Hattrick nenechal vůbec nic zadarmo.

„Celkově vystoupení trochu degraduje závěrečná část, ale určitě najdu momenty, od kterých se lze odrazit. Výborné utkání na to, abychom se rychle dostaly do tempa. Soupeř potvrdil svou kvalitu a zaslouženě vyhrál, z hlediska přístupu hráčkám nemám moc co vytknout,” podotkla trenérka domácích Petra Prouzová.

Co se týče Brňanek, v soutěži jim aktuálně náleží devátá pozice. Možnost vrátit se zpět o příčku výše se nabízí už v neděli 8. ledna, kdy Hattrick završí domácí dvojkolo od 16.00 proti Torpedu Havířov. Dějištěm zápasu opět bude sportovní hala CESA VUT.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 13. Slováková (Praxová), 23. Schindlerová V. (Schindlerová M.), 60. Praxová (Wilczek) – 11. Třinecká (Kociánová), 15. Třinecká (Kiecková), 16. Třinecká (Kiecková), 38. Stankušová (Martynková), 48. Třinecká (Šibrová), 51. Kociánová (Macigová), 56. Mišúnová (Třinecká), 58. Blechová. Střely: 12:16. Trestné minuty: 4:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Daniel Valášek, Jan Gerža.

Sestavy

HattrickTřinec
Poláčková – Skřivánková (C), Růžičková, Hyksová, Štěrbová, Schindlerová V., Schindlerová M., Skořinská, Praxová, Slováková, Wilczek, Macejáková, Rozenbergová V.Szwanczarová (Pytlíková) – Wojnarová, Kociánová, Gawryšová, Šnajdrová, Buchtelová, Turoň – Macigová, Kiecková, Třinecká (C) – Mišúnová, Šibrová, Zoubková – Stankušová, Martynková, Blechová – Kajzarová, Franková
Zpět na úvod