Bulletin k utkání #40
20. kolo: Florbal Ústí
Šlágr kola v Maloměřicích! Dotáhne se Hattrick na Ústí?

Šlágr kola v Maloměřicích! Dotáhne se Hattrick na Ústí?

Skvělá příležitost, jak zdramatizovat bitvu o druhou příčku tabulky. Florbalisté Hattricku se vrací po prvoligové přestávce zpět do plného zápřahu, a to doma proti silnému Ústí. Výsledek ze vzájemného zápasu přitom může být klíčový pro zbytek základní části.

Hattrick sice teď (ostatně jako zbytek soutěže) nějakou dobu do ostrého utkání nezasáhl, není však třeba zůstávat při zemi. Před vánoční přestávkou se Jihomoravanům dařilo skutečně exkluzivně, když z předchozích šesti duelů vyhráli hned pětkrát. I tyto stabilní výsledky stojí za tím, že svěřenci Simona Šišky pevně hájí místo v nejlepší trojici ligy, a mohou pomýšlet ještě výš.

Při pohledu na tabulku je jasné, že měření sil s Ústím je naprosto zásadní. Hattrick na třetí příčce se nachází jen tři body pod druhými Severočechy, takže v případě úspěchu je může hravě dohnat. Nicméně opačné skóre by pro Brňany znamenalo velkou komplikaci, co se týče šance na umístění mezi nejlepšími dvěma mužstvy.

Že hraje Hattrick doma, je rozhodně výraznou vzpruhou. Tři z uplynulých čtyř zápasů dopadly v Maloměřicích vítězně. Ani Ústí ale na tom není vůbec špatně, ba naopak – z předchozích kol má dokonce o chlup lepší čísla než Brno. Jeho série bez porážky čítá pět utkání, byť jedno z nich urvala severočeská sestava až v prodloužení.

„Ústí považuju za kvalitního soupeře a určitě nás nečeká nic jednoduchého. Pokud ale předvedeme naši hru na 100 procent, zvítězíme,” vyzdvihuje Vít Máček z pohledu Hattricku. A brněnský útočník by mohl být zrovna jedním z rozdílových florbalistů na hřišti. Je sice fakt, že v prosinci bodoval pouze v jediném ze tří duelů, ještě předtím však měl sérii čtyř zápasů s bodovým ziskem. A možnost vrátit se na úspěšnou vlnu se mu rýsuje právě teď.

Na koho se ovšem bude upírat hlavní pozornost, bude dozajista Tomáš Brom. Odchovanec ústeckého florbalu prožívá skvělou sezónu, během níž stihl nastřádat už sedmadvacet bodů (12+15) a kraluje brněnské produktivitě. Při posledním společném utkání na půdě soupeře navíc dal dva góly a na ten rozhodující z hole Jonáše Kůry asistoval.

Hattrick bude mít fantastickou možnost prodloužit nejdelší sérii výher nad Ústím, kterou kdy měl. Momentálně platí, že Brňané porazili své rivaly již pětkrát za sebou, přičemž vždy dali aspoň pět branek. Tato šňůra trvá od 2. února 2019, kdy FBŠ doma uhájilo skóre 5:4. Celkově Ústí absolvovalo v SH Maloměřice historicky tři bitvy, a všechny dopadly v jeho neprospěch.

Aby se podařilo tato úžasná čísla udržet i nadále, bude Hattrick potřebovat také vás – fanoušky! Zpříjemněte si nedělní podvečer při šlágru kola, a to od 18 hodin v domácí hale Maloměřice.

Zpět na úvod