Bulletin k utkání #40
20. kolo: Florbal Ústí
Svět kolem nám není jedno, Hattrick vysbíral na ranou péči už 10 000 korun

Svět kolem nám není jedno, Hattrick vysbíral na ranou péči už 10 000 korun

Přichází období vánočních svátků, kdy si lidé mají pomáhat. A florbalisté Hattricku se touto zásadou neřídí pouze během adventu, ale po celý rok. Důkazem je pokračování charitativního projektu se Společností pro ranou péči, který od začátku sezóny přinesl dětem s handicapem už deset tisíc korun.

Klubový projekt Hattrick srdcem si již třetím rokem dává za cíl, aby pomáhal těm, kteří neměli v životě tolik štěstí. Ve sportu totiž nejde vždy jenom o výsledky a perfektní výkony, ale také o to, jak svým vlivem udělat okolní svět hezčím a příjemnějším místem. Proto brněnští hráči navázali dlouhodobou spolupráci se Společností pro ranou péči, jež pomáhá dětem s postižením zraku a přidruženými zdravotními komplikacemi.

Jak vypadaly vzájemné aktivity v předchozích dvou letech? Hattrick v průběhu sezóny střádal peníze na základě vstřelených gólů či získaných bodů, z nichž se posléze vynásobila finální peněžní částka pro nadaci. Tentokrát se však klub chtěl ještě více přiblížit těm, pro něž je Hattrick životním posláním a tak trochu druhou rodinou – fanouškům.

(Nejen) mužský A-tým začal oblékat dresy růžové nebo fialové barvy, čímž chce sdělit stěžejní téma aktuálního ročníku. Všichni bychom si měli vážit toho, že jsme zdraví a můžeme svět vnímat všemi smysly naplno. Ne každý má to štěstí, aby viděl takto bohaté spektrum barev, v jakých Brňané v současnosti nastupují.

Kampaň tak získala výstižné heslo #VnimatBarvy, čímž vzdává respekt a poklonu nejen klientům Společnosti pro ranou péči, ale všem, kteří žijí s handicapem a řeší překážky, jež si zdravý člověk občas neumí ani představit. A aby se tato myšlenka dostala co nejdále a spojila celou komunitu kolem Hattricku, byl právě na ni postaven základ letošního peněžitého příspěvku.

Hattrick za každý zápas, na který přišlo do haly 100 fanoušků a více, věnuje Společnosti pro ranou péči částku 2 000 korun. Do Vánoc stihl tuto metu překonat hned pětkrát a dostat se na pěkný kulatý milník 10 000 korun. A navíc se ukázalo, že propojení hlediště s florbalisty na hřišti přinášelo nejen lidskou radost z dobrého skutku, ale také tu sportovní. Všech pět utkání, v nichž přišel do maloměřické haly trojciferný počet příznivců, dopadla vítězstvím Hattricku.

„Máme velkou radost, že naše charitativní aktivity můžeme opět směřovat ke Společnosti pro ranou péči. Vnímáme jako náš závazek podat pomocnou ruku těm, kteří to v nelehkých časech potřebují,” vyzdvihuje za PR oddělení Hattricku Tadeáš Mima. Namístě je podle něj i poděkování fanouškům, jejichž přítomnost na zápasech přispívá k úspěchu celého projektu.

„Klobouk dolů všem příznivcům Hattricku za to, jak mančaft pravidelně podporují a současně s ním i dobročinné účely. Jménem klubu jim přeji jen to nejlepší do nového roku 2023 a těšíme se na ně už brzy zpět na tribunách, protože jejich přítomnost na zápasech má celospolečenský přesah,” dodává Mima.

Pokud chcete sami podpořit Společnost pro ranou péči finančně, podívejte se na možnosti ZDE. Případně můžete rovnou využít QR kódu k platbě ve výši 300 korun na účet organizace pod tímto odstavcem. Další možností pomoci je, že přijdete už 8. ledna 2023 v 18.00 do sportovní haly Maloměřice, kde Hattrick čeká první povánoční duel proti Florbalu Ústí. Další domácí souboj je pak na programu 22. ledna (stejné místo i čas) se Znojmem.

Zpět na úvod