Bulletin k utkání #4
18. kolo: Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE
Tvrdý direkt ve třetí třetině, Hattrick přišel o body v závěru

Tvrdý direkt ve třetí třetině, Hattrick přišel o body v závěru

S nepříjemnou ztrátou se musí vypořádat florbalisté Hattricku. V 18. kole Livesport Superligy hostili Otrokovice, proti kterým ale nenavázali na minulou výhru ze vzájemného zápasu. Panthers utekli v koncovce na rozdíl dvou gólů a domácí zůstali s nulou.

FBŠ Hummel Hattrick Brno - Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE 4:6 (1:1, 0:2, 3:3)

V line-upu Hattricku se objevil oproti sobotnímu duelu Luděk Ondráček, který vystřídal Jakuba Procházku. A celý tým byl odhodlaný napravit předchozí zaváhání ze hřiště Tatranu. Na Panthers si Hattrick věřil i proto, že v minulém vzájemném utkání protivníka zdolal 5:3.

Tentokrát ukázali Brňané povedený nástup a měli řadu zajímavých šancí. Hosté se příliš nedostali do hry ani ve svojí přesilovce nebo při současném vyloučení. Úvodní trefu tak dával Lukáš Vlach, jenž přesně doklepával míček. Nicméně vedení Hattricku dlouho nevydrželo, když za dvě minuty odpověděl Filip Hrabal.

Další akce v první třetině však už zůstaly nevyužity, přestože se situace nabízely. Brankáři Filip Kuhn s Kevinem Majrichem v klíčových momentech nezaváhali a pomohli svým spoluhráčům. Z tempa nahoru dolů tak vycházela obě mužstva s průběžnou remízou 1:1 po první třetině. To znamenalo otevřený souboj do následující části.

Po pauze však štěstí více přálo hostům. Panthers se dostali poprvé v utkání do vedení, když se dvakrát střelecky prosadil David Medek. Bývalý obránce Hattricku se jednou dostal k odraženému míčku a další situaci zakončil přesnou ranou. Brněnské příležitosti naopak vůbec nevycházely a domácí se těžko vzpamatovávali z nepříjemných momentů.

Ani vstup do třetí třetiny Hattricku příliš nevycházel. Rychlou trefu si připsal Martin Szweda a svěřenci Marka Fialy čelili stejné hrozbě jako v sobotu proti Tatranu – rozdílu 1:4. Aspoň trochu je mohla nakopnout přesilovka po faulu Petra Koláčného, jenže všechny pokusy šly pouze do těla brankáře.

Důležitý moment měl na holi Ondráček, když dostal důvěru při trestném střílení ve 47. minutě. Jeho zakončení ale šlo jen do břevna a rozdíl se ještě chvilku netenčil. Brzy totiž vypálil René Slezák a už to bylo 2:4. Série vyloučení na straně hostů navíc pokračovala a Jiří Juhaňák s Tomášem Bromem ji proměnili v remízu 4:4. Ideální pozice do závěru střetnutí.

Rozjetý Hattrick přesto další trefy nepřidal. Domácí naopak šli na trestnou lavici a Ladislav Gál dal rozhodující gól. Ke změně nepomohl ani nápor Hattricku v posledních minutách, Otrokovice ho slušně ztlumily a ještě pojistily výhru do prázdné brány. Celkově tak uspěly 6:4 a pomstily se za předešlou porážku.

Brno prohrálo i druhé utkání víkendu a zatím zůstává desáté. Aby si však udělalo dostatečný náskok na ostatní týmy, potřebuje zabrat o následujícím dvojkole. To absolvuje kompletně doma, kde v sobotu 9. ledna půjde na Black Angels a den potom přivítá Českou Lípu.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 13. Vlach (Slezák), 47. Slezák (Juhaňák), 50. Juhaňák (Nagy), 51. Brom (Nagy) – 15. Hrabal (Koláčný), 31. Medek (Hronek), 39. Medek (Szweda), 42. Szweda (Hrabal), 55. Gál (Vykopal), 58. Petřík. Střely: 20–21. Vyloučení: 3–4. Využití: 2–1.

Sestavy

HattrickOtrokovice
Kuhn (Kolajta) – Brom, Zach, Kostka, Sládeček, Horák, Procházka, Fuchs, Juhaňák, Leško, Slezák, Dvořák, Nagy, Ondráček, Vlach, Halama, Kůra M., Hemerka, HronekMajrich (Kubíček) – Kladivo, Medek, Szweda, Koláčný, Nagy, Kvapil, Pšenčík, Hrtús, Jurčík, Hrabal, Gál, Zapletal, Sovják, Šťourač, Hronek, Vykopal, Petřík, Nehila 

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): Utkání jsme prostě nezvládli. Hlavně ve druhé třetině jsme vypadli z role, soupeř hrál aktivněji s míčkem, třikrát do toho nějak plácl a spadlo mu to tam. Vstup do zápasu i třetí třetinu jsme měli dobré. Scénář jako vždycky, kdy momentum bylo na naší straně, jenže rozhodující gól dal soupeř při našem vyloučení. Bohužel už bylo pozdě a s duelem jsme nedokázali nic udělat.

Michal Kvapil (Otrokovice): Přijeli jsme jednoznačně pro tři body, což jsme všem také ukázali. Rozjezd byl trošku pomalejší, nebyli jsme na balónku ani v pohybu. V každé druhé polovině těch třetin jsme se dostávali do tempa. Musíme na sobě takto pracovat neustále, jít za tím a věřit, že zápasy budeme konečně vyhrávat.

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod