Bulletin k utkání #4
18. kolo: Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE
Hattrick vítá nový rok, začne proti Tatranu a Panthers

Hattrick vítá nový rok, začne proti Tatranu a Panthers

Stačí pár dnů volna a jde se opět na věc. Na florbalisty Hattricku čeká úvodní dvojkolo roku 2021, ve kterém pojedou na Tatran a doma vyzvou Otrokovice. Oba zápasy budou klíčové pro pokračování Livesport Superligy.

Brňané naskočili do hry již na začátku týdne, když v úterý hostili Mladou Boleslav. Netradiční termín mezi svátky jim však štěstí nepřinesl a Středočeši potvrdili roli favorita. Jako pozitivum lze brát aspoň závěr utkání, během něhož Hattrick snížil třemi góly, a skóre 3:6 už vypadalo poměrně slušně.

V aktuálním ročníku Livesport Superligy odehrálo FBŠ třináct duelů a drží desátou příčku. Svěřenci Marka Fialy tak stále mají před sebou půlku základní části, v níž se nabízí spousta bodů do tabulky. A Hattrick věří, že je začne sbírat už nyní proti Tatranu Střešovice a Panthers Otrokovice.

Brno rozhodně nenastoupí proti neznámým soupeřům. S Tatranem hráli Jihomoravané na konci listopadu, kde v domácím prostředí vybojovali bod za výsledek 3:4 po prodloužení. Hattrick přitom ještě tři minuty před koncem vedl o gól a věřil, že historicky nejúspěšnější český klub porazí.

Právě Střešovice zatím prožívají skvělou sezónu. Přestože mají velmi mladý kádr, patří jim druhé místo soutěže před týmy jako Boleslav, Bohemians nebo Chodov. I když ne všichni odehráli stejný počet utkání. Pražany střelecky táhne hlavně Filip Langer se šestnácti góly a třinácti přihrávkami.

Minulý zápas na hřišti Otrokovic se potom konal v polovině prosince. Odtam si mužstvo kolem kapitána Marka Fuchse odvezlo všechny body díky skvělé třetí třetině, kterou ovládlo 4:1, a celkově zvítězilo 5:3. Na rozdílovou branku tehdy asistoval bývalý hráč Panthers Matěj Kostka.

Proti Otrokovicím se navíc znovu naskýtá šance bratrovražedných soubojů. Půjde o bitvu Šimona (Hattrick) a Matěje (Panthers) Hronkových nebo Martina (Hattrick) a Michala (Panthers) Nagyů. Zrovna Matěj Hronek (6+6) nyní vede bodování svého týmu. Vazby mezi oběma kluby jsou silné a slibují velmi dobrou bitvu.

Panteři jsou oproti Tatranu v mnohem horší situaci. Nacházejí se na poslední příčce tabulky a zatím se marně snaží vytáhnout nahoru. Dosud získali jen pět bodů, kdy jedinou výhru ročníku zaznamenali proti Ostravě. Zbylých deset střetnutí dopadlo porážkami, přičemž aktuální série bez vítězství trvá už pět duelů.

„Myslím si, že to budou dva diametrálně rozdílné zápasy. Ale recept na vítězství bude v obou případech stejný, především kvalitní a poctivá obrana,“ usuzuje hráč Tomáš Brom. Ten bodoval v každém z uplynulých čtyř utkání superligy a s jedenácti body je třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Shodný počet má i druhý Luděk Ondráček, zatímco Jiří Juhaňák vede o pouhý bod.

Podle Broma budou proti Tatranu rozhodovat protiútoky. „Bude potřeba proměnit brejkové situace, které nám soupeř nabídne. S Otrokovicemi to bude zodpovědná hra na balónku v rozehrávce, klid a rozvaha na útočné části,“ vyzdvihuje Brom.

Dvojkolo začíná v sobotu 2. ledna na hřišti Tatranu od 17 hodin. Ve stejný čas se bude hrát i v neděli proti Otrokovicím, kdy se Hattrick přesune domů do Maloměřic. Určitě tak nezapomeňte sledovat brněnské počínání v obou zápasech – hlavně nedělní živý přenos z domácího prostředí. K dispozici bude už tradičně i digitální bulletin (viz odkaz nebo QR kód níže) s řadou bonusového obsahu.

Tatran–Hattrick2. ledna 2021 | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE
Hattrick–Otrokovice3. ledna 2021 | 17.00VIDEOPŘENOSONLINEBULLETIN
Zpět na úvod