Bulletin k utkání #4
18. kolo: Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE
Dohnali náskok Tatranu, ale body nemají

Dohnali náskok Tatranu, ale body nemají

Neúspěšný konec pro Hattrick. V zápase Livesport Superligy proti Tatranu Střešovice dohnalo Brno třígólové manko, přesto se vrací domů bez jediného bodu. Poslední minuty vyšly lépe Pražanům, kteří vyhráli důležitou bitvu 6:4.

Tatran Teka Střešovice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 6:4 (2:0, 2:2, 2:2)

Na rozdíl od úterní bitvy s Boleslaví chytal Filip Kuhn, který byl u dvou výher Hattricku z poloviny prosince. Jinak zůstala zahajovací formace beze změn. Do sestavy se mimo jiné vrátil bodový tahoun Luděk Ondráček, jenž měl absenci v předchozím utkání.

Hru od prvních sekund kontroloval Tatran, který si tvořil více šancí. Brno však čekalo na ztráty soupeře a chtělo je trestat. Střelci hostů tak donutili gólmana Lukáše Kříže minimálně ke dvěma důležitým zákrokům. Když se ale nalevo uvolnil Ondřej Vítovec a překvapil svým pokusem Filipa Kuhna, Střešovice rázem vedly.

Další klíčový moment proběhl u střídačky Hattricku. Dominik Dvořák tam srazil na mantinel Martina Šindeláře, za což ho rozhodčí vyloučili na pět minut. A dlouhá přesilovka domácím florbalistům vyšla, když zvýšili na 2:0. Velké štěstí pro FBŠ, že další míčky už šly vedle. Dokonce i Hattrick unikl v oslabení do skvělé příležitosti, jenže z branky se neradoval. Naopak musel pečlivě bránit, aby nedostal v závěru prvního dějství další gól.

Aspoň že do prostřední části vstoupili hosté mnohem lépe. Přesilovou hru proměnil Martin Nagy a Brňané se drželi v kontaktu. Stále nebylo vůbec nic rozhodnuto. Hattrick navíc zvládl i dvojité vyloučení a ubránil se tlaku ve třech hráčích. Nicméně defenziva přece jen povolila, mezi 33. a 35. minutou zaznamenal Tatran dvě trefy a odskočil na 4:1.

Manko ve skóre nevypadalo nejlépe, ale ještě před pauzou dal o sobě vědět Lukáš Vlach. Jeho přesná rána znamenala gól do šatny a lepší situaci do poslední fáze zápasu. Hattrick cítil odhodlání a věděl, že utkání pořád může obrátit. Tatran určitě neukazoval výkon podle svých představ a dalo se z toho těžit.

Po přestávce tak přišel do hry nabuzený tým, který rychle využil přesilovku. Opět u toho byl Nagy, pro něhož šlo už o šestý gól z pěti duelů. Tím snížil na rozdíl jediné branky, přičemž jeho mužstvo stále mělo celou třetinu, aby ztrátu dohnalo. A to se skutečně podařilo, jelikož v 50. minutě dorovnával Adam Hemerka a nahecoval Hattrick do zbytku utkání.

Vysněný obrat ovšem Střešovice nedopustily. Závěr zvládli svěřenci Milana Fridricha velmi dobře, zblokovali všechny nebezpečné střely a sami upravili na konečných 6:4. I když nutno dodat, že rozhodující akce prošla za Kuhna pouze velmi těsně a ani u dalších situací nepůsobil Tatran vůbec přesvědčivě.

Navzdory porážce zůstal Hattrick před večerním programem Livesport Superligy desátý. Dojem z dvojkola mohou Brňané napravit v neděli 3. ledna doma proti Panthers Otrokovice. V maloměřické sportovní hale se začíná od 17 hodin. Hattrick nad tímto protivníkem minule uspěl, podaří se mu výsledek zopakovat?

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 7. Vítovec (Němeček), 8. Němeček (Langer), 33. Brautferger (Havlas), 35. Kolísko Jak. (Tlapák), 57. Brautferger (Langer), 60. Kolísko Jak. (Vítovec) – 23. Nagy (Ondráček), 39. Vlach (Hemerka), 42. Nagy (Brom), 50. Hemerka. Střely: 32–9. Vyloučení: 2–4 + Dvořák 5min. Využití: 1–2.

Sestavy

TatranHattrick
Kříž (Frühbauer) – Tlapák, Mühlfait, Sládeček, Němeček, Vítovec, Pánek, Piskáček, Papoušek, Sádlo, Navrátil, Kolísko Jak., Langer, Havlas, Novotný, Meliš, Švéda, Šindelář, BrautfergerKuhn (Kolajta) – Brom, Zach, Kostka, Sládeček, Horák, Procházka, Fuchs, Juhaňák, Leško, Slezák, Dvořák, Nagy, Ondráček, Vlach, Halama, Kůra M., Hemerka, Hronek

Ohlasy trenérů

Milan Fridrich (Tatran): Jsem rád, že jsme na konci urvali vítězství. Na hřišti to však vypadalo, že jsou pořád svátky a kluci moc nebyli ve hře. Náš výkon byl opravdu hodně slabý a nedokážu si představit, že bychom takto odehráli i další utkání. Věřím, že to bylo pro všechny dostatečné varování a ukázka, že k dalším zápasům musíme přistoupit úplně jinak.

Marek Fiala (Hattrick): Přijeli jsme s tím, že hru s balónkem bude tvořit hlavně Tatran. Ukázalo se však, že kvalita domácích nebyla v zápase zdaleka taková, jaké jejich tým dosahuje. V tomto ohledu se určitě nabízely tři body. Kdybychom se nedopustili strašného množství faulů a hloupých chyb, věřím, že bychom si výhru odtud odvezli. Bohužel i my, a to je důležité říct, jsme hráli špatně. Proto body zůstaly doma, teď se musíme zkoncentrovat na zítřejší stěžejní duel a zvládnout ho. 

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod