Bulletin k utkání #37
Florbalový čtvrtek 2022: vs. Plzeň a Židenice
Derby je naše! Ženy Hattricku porazily Židenice

Derby je naše! Ženy Hattricku porazily Židenice

Souboj na ostří nože dopadl vítězně pro holky Hattricku! Hráčky FBŠ slaví výhru nad Židenicemi, když je po vyrovnání v závěru normální hrací doby udolaly v nájezdech. Jde tak o historicky první vítězně derby nad tímto rivalem v první lize žen.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – K1 Florbal Židenice 4:3pn (0:1, 1:0, 2:2 – 0:0)

Holky Hattricku měly v sobotu večer před sebou těžký úkol. Podruhé v ročníku se utkaly se Židenicemi, které do té doby prohrály jediný duel základní části. Tým trenérky Petry Prouzové však ve velmi náročné výzvě obstál a dosáhl na cenné dva body za vítězství po nájezdech. Díky němu si FBŠ upevnilo osmou pozici tabulky a přiblížilo se dalším soupeřkám v pořadí.

Jelikož první vzájemný souboj skončil celkem jasně 7:3 pro Židenice, byl bývalý extraligový klub favoritem i tentokrát. A potvrzoval to od první třetiny, kdy měl na svojí straně střeleckou převahu i lepší efektivitu. Hattrick sice protivníka dlouho držel na nule, nicméně inkasoval gól do šatny a po pauze musel dotahovat ztrátu.

Domácí ovšem díky svému nasazení a houževnatosti zůstávaly ve hře. Tyto aspekty se navíc projevily také ve skóre, jež upravila na remízovou podobu Zuzana Wilczek zhruba v půlce zápasu. Další příležitosti se ale ve druhé třetině už neujaly, a proto platil nerozhodný stav také na prahu třetí dvacetiminutovky.

V ní se Židenice dvakrát dostaly do vedení o jednu branku, přičemž se zdálo, že tento rozdíl nakonec i zůstane až do závěrečného hvizdu. Hattrick však nic nezabalil a deset sekund před koncem základní hrací doby srovnal na 3:3. Šanci využila Linda Hyksová svojí druhou trefou v utkání a bylo jisté, že Hattrick sebere favoritovi minimálně bod.

Pokračovalo se tedy prodloužením až k nájezdům, které měly určit, kdo vyjde z měření sil jako vítěz. Za Hattrick se prosadily opět Hyksová a následně Sabina Slováková, jejíž pokus byl nakonec i rozhodujícím momentem zápasu. Za Židenice mířila přesně jen Natálie Janečková, a tak mohla vypuknout velká radost na domácí střídačce.

Hattrick tak po třech bodech s Dačicemi zapsal druhý úspěch v řadě. Celkově jde o třetí vítězství z uplynulých pěti duelů. Zároveň jde o druhou vychytanou výhru Nikoly Vanďurkové v brněnském dresu. Proti Židenicím vytáhla svoji přesnost zákroků na fantastických 88,5 procenta a ze svých dosavadních výkonů si drží průměr přes 85 procent.

Jestli Hattrick na solidní formu naváže, se uvidí o víkendu 26. a 27. listopadu. Čeká ho totiž další domácí dvojkolo, v němž tentokrát přijedou do haly CESA VUT družstva Hradce Králové a Jihlavy.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 30. Wilczek (Slováková), 46. Hyksová (Schindlerová V.), 60. Hyksová (Štěrbová), RN Slováková – 19. Králová (Jahodová K.), 43. Drápalová (Králová), 50. Drápalová (Králová). Střely: 12:28. Trestné minuty: 2:2. Využití: 0:0. Diváků: 72. Rozhodčí: Šimon Grega, Jan Karafiát. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickŽidenice
Vanďurková (Poláčková) – Skřivánková (C), Růžičková, Schindlerová M., Slováková, Rozenbergová V. – Hyksová, Schindlerová V., Štěrbová – Praxová, Wilczek, Kotlářová – Skořinská, Cerchlanová, Rozenbergová K.Kratochvílová (Večeřová) – Sedláčková, Králová, Sabolová, Muselíková, Muselíková, Hřebíčková – Jahodová M., Drápalová (C), Jahodová K. – Janečková, Fuchsová, Bílá – Perutková, Klvačová, Žampachová

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod