Bulletin k utkání #37
Florbalový čtvrtek 2022: vs. Plzeň a Židenice
Vanďurková i Prouzová: Jak viděly víkendové zápasy žen?

Vanďurková i Prouzová: Jak viděly víkendové zápasy žen?

Tříbodový zisk oslavily holky Hattricku ve víkendovém programu první ligy žen. V sobotu sice neudržely velmi slibný výsledek proti Znojmo, neděle však přinesla mnohem lepší skóre s Dačicemi. Za prvním utkáním dvojkola se ohlížela brankářka Nikola Vanďurková, zatímco výhru bilancovala trenérka Petra Prouzová.

Stále poměrně čerstvou posilou je Vanďurková pro tým Hattricku. V brněnském dresu naskočila již do čtyř duelů, přičemž nikdy neměla horší úspěšnost zákroků než 80 procent. To ukazuje na její perfektní formu proti soupeřům různých výkonností. Skvělé zákroky ukazovala Vanďurková také proti Znojmu ze špičky soutěže, jenže papírový favorit nakonec otočil na 4:2.

„Nechci říct, že jsme byly v první třetině lepší, ale myslím si, že jsme situace dobře uhrávaly. Objevily se však i čtyři úniky, kdy soupeřka šla sama proti mně. To jsme zlepšily v dalších částech zápasu, bohužel nám to nepomohlo,” bilancovala gólmanka.

Celkově se Vanďurkové vydařilo devatenáct zásahů, za svá záda přitom pustila jen čtyři míčky. V součtu to dělá skoro 83% úspěšnost. „Chytá se mi paradoxně dobře, už jen díky pocitu adrenalinu do hry. Pomáhá i fandění diváků nebo hudba. Bohužel byly nějaké góly, které jsem mohla chytit, a to mě mrzí,” podotkla Vanďurková. Koukněte se na celý rozhovor níže.

Nápravu ovšem zjednaly ženy Hattricku o den později, když porazily Dačice 9:3. V utkání nebyla de facto žádná dramatičtější pasáž, která by mohlo Brňankám výrazněji zkomplikovat cestu za úspěchem. Přestože je pravda, že v tomto zápase hrající trenérka Petra Prouzová limity viděla.

„První polovinu zápasu nám vázla rozehrávka. Nebyly jsme schopné smysluplně dávat míček na útočnou polovinu ani do předbrankového prostoru,” zmiňovala své dojmy. Podle ní se situace zlepšila až v momentě, kdy se podařilo odskočit na dvě až tři trefy. „Dostaly jsme se do pohody a utkání jsme celkem snadno dotáhly do zdárného konce,” vyzdvihla Prouzová.

Další měření sil opět absolvují ženy osmého Hattricku doma. Ve čtvrtek 17. listopadu nastoupí k městskému derby první ligy – východ se Židenicemi od 18.00 v hale CESA VUT. Ještě předtím můžete přijít podpořit i muže do SH Maloměřice, kteří ve 14 hodin nastupují proti FbC Plzeň.

Zpět na úvod