Bulletin k utkání #37
Florbalový čtvrtek 2022: vs. Plzeň a Židenice
Florbalový čtvrtek: Hattrick zve na důležitá utkání mužů i žen

Florbalový čtvrtek: Hattrick zve na důležitá utkání mužů i žen

Jak strávit sváteční den 17. listopadu? Ideálně s Hattrickem Brno! Už tento čtvrtek hostí dospělé týmy FBŠ zápasy první ligy, když se muži postaví Plzni a ženy v derby Židenicím. Obě utkání navíc lze časově stíhat, takže vám neunikne žádný florbalový moment.

Hráči Hattricku mají za sebou vydařený víkend, když v neděli přerušili sérii čtyř porážek za sebou. Doma se Startem98 sice ztráceli již 1:6, ale během třetí třetiny skóre naprosto otočili a slavili klíčový úspěch 7:6. I díky němu se stále drží v nejlepší čtveřici tabulky, odkud stále mohou usilovat o nejvyšší pozice.

„Podíváme se na jejich hru. Ve srovnání s minulým vzájemným duelem se někam posunuli. Každopádně od Plzně opět očekávám poctivý výkon v obraně a uvidíme,” uvedl trenér Brňanů Simon Šiška před čtvrtečním zápasem.

Předchozí společná bitva dopadla lépe pro Jihomoravany, když venku uspěli 5:4 po prodloužení. Západočeši však budou i tentokrát dost kousat, jelikož jsou pátí s odstupem pouhých čtyř bodů za Hattrickkem.

Brňané se s Plzní utkali v historii první ligy celkem třikrát, přičemž pokaždé brali vítězství. Kromě poslední zmíněné výhry proběhla dvě vzájemná střetnutí také v ročníku 2011/12, kdy Hattrick bral šest bodů za výsledky 3:2 doma a 8:5 venku.

Čtvrteční měření sil v Maloměřicích skončí zhruba kolem 16. hodiny, načež bude možné přejet do dějiště dalšího utkání. Konkrétně v hale CESA VUT půjdou do boje brněnské ženy, které čeká derby se Židenicemi. Tento souboj startuje od 18.00, takže času na přejezd bude pro fanoušky habaděj.

„Vyhledali jsme jim několik vhodných spojení. Jde o kombinaci jízdy tramvají 4 a 12, kdy nastoupí na čtverku na zastávce Obřanská – u školy a na 'Čáře' přeskočí na dvanáctku, jež je doveze až na konečnou Technologický park,” upřesnil tiskový mluvčí klubu Kryštof Severa.

Tramvaj číslo 4 jezdí od haly v Maloměřicích každých deset minut. Jako vhodné se jeví spoje od 16.22 do 17.02, aby se diváci včas dostali na místo. Příznivé je, že při přestupu na linku 12 v České ulici by si lidé měli počkat pouhých pět minut.

A jak na tom holky Hattricku průběžně jsou? Podobě jako muži se jim vydařil předchozí duel, protože doma rozstřílely 9:3 Dačice. Tímto výsledkem se tedy posunuly na osmou příčku tabulky, odkud mohou útočit na další mety v první lize žen – skupině východ.

Co se týče statistik, s A-týmem Židenic se Hattrick dosud popral pouze jednou, přičemž úspěšnější byly soupeřky. Hned zkraje sezóny uspělo bývalé extraligové družstvo 7:3, nicméně nejen tento výsledek dává Hattricku odhodlání, aby se tentokrát na hřišti pořádně pomstil.

Přijďte zafandit oběma týmům Hattricku v rámci jediného dne! Připomínáme, že muži nastupují od 14.00 ve sportovní hale Maloměřice, načež navazuje duel žen v 18 hodin na půdě haly CESA VUT.

Zpět na úvod