Bulletin k utkání #33
9. kolo: BUTCHIS
Hattrick mocně dotahoval, Butchis ale byl o chlup lepší

Hattrick mocně dotahoval, Butchis ale byl o chlup lepší

Velmi těsným rozdílem skončil souboj o čelo první ligy mužů. Florbalisté Hattricku v něm nestačili na Butchis, který potvrdil solidní formu a přerušil brněnskou neporazitelnost v základní části.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – BUTCHIS 3:4 (0:2, 2:2, 1:0)

Brňané zvolili de facto stejnou zahajovací formaci jako v domácím poháru s Black Angels. Oproti předchozím ligovým line-upům tak šel do prvního útoku Matěj Bednář. Do branky potom domácí nasadili Ondřeje Kolajtu, nicméně výsledek dopadl lépe pro Butchis. Pražané v dramatickém souboji urvali vítězství 4:3 a poskočili do čela soutěže. Naopak Hattrick ztratil v devátém kole dosavadní neporazitelnost.

Nováček měl suprový nástup, když se střelecky prosadil již ve druhé minutě po bleskové akci vepředu. Zato Hattrick si s nepříjemným soupeřem nedokázal úplně poradit a vždy kousek chyběl, aby vyrovnal. Dobrá možnost se naskytla při vyloučení Butchisu ve dvanácté minutě, jenže domácí nevyužili početní převahu a brzy po ní hosté dávali na 2:0.

Butchis navázal na neprostupnou defenzivu také ve druhé části zápasu. Je však pravda, že začalo padat více gólů. Nejdříve Pražané odskočili už na tříbrankový rozdíl kolem poloviny hrací doby, načež zareagoval první brněnskou trefou Nikolas Zouhar. Ještě veseleji pro Hattrick bylo v momentu, kdy Jonáš Kůra přiblížil mančaft na kontakt 2:3, ale Butchis velmi brzy znovu pojistil vedení.

V závěrečné dvacetiminutovce mělo FBŠ stále o co hrát. A také o remízu aktivně bojovalo. Jaroslav David vrátil utkání na nejtěsnější stav a nabízely se i další šance, které by znamenaly aspoň prodloužení. Butchis ovšem závěr poctivě odbránil a přeskočil Hattrick na čele první ligy mužů. Po osmi výhrách tak Brno utržilo úvodní porážku v sezóně.

Svěřenci Simona Šišky jdou po prohře na druhé místo tabulky, kde musí dávat pozor na protivníky za sebou. Jen o bod méně má totiž třetí Ústí. Od čtvrté pozice, kde figurují Bulldogs, aktuálně dělí Hattrick odskok šesti bodů.

I přes prohru si však Hattrick drží nejlepší obranu v soutěží. Z devíti utkání dosud inkasoval pouze třicetkrát, přičemž ani v jednom duelu nedostal více než čtyři góly. Brňané navíc mají perfektní statistiku oslabení, konkrétně v ní mají 80% úspěšnost. To je jen o čtyři procenta méně než lídr statistiky FbC Plzeň.

Výsledkové zaváhání nemusí Hattrick příliš trápit. Už brzy se představí v dalším zápase první ligy, když v pátek 28. října nastoupí k jihomoravskému derby ve Znojmě. Utkání začne v 18 hodin. A dvojkolo následně bude pokračovat opět doma – v neděli 30. října se FBŠ vrací do Maloměřic k bitvě s Chomutovem.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 28. Zouhar (Kůra M.), 36. Kůra J. (Vlach), 46. David (Suk) – 2. Novák (Papež), 14. Vondruška (Černý), 28. Šubrt (Wald), 37. Pecha (Kalina). Trestné minuty: 4:2. Využití: 0:0. Střely: 21:25. Rozhodčí: Radim Sýkora, Miroslav Tkáč. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN

Sestavy

HattrickButchis
Kolajta (Létal) – Kůra J., Gryc, Sládeček, Kůra M., Hájek, Suk, Grygar, Jelínek – Vlach, Slezák, Bednář – Zouhar, Brom, Fuchs (C) – David, Morávek, Máček – LacinaJurco (Hlinák) – Svoboda, Kalina, Šťovíček, Bóday, Drastich, Švelbl, Kolář – Černý, Pecha, Vondruška – Papež, Novák, Waldhauser – Šubrt, Wald, Pavlíček

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod