Bulletin k utkání #33
9. kolo: BUTCHIS
Úspěšná neděle! Ženy slaví po nájezdech v Havířově

Úspěšná neděle! Ženy slaví po nájezdech v Havířově

V sobotu utržily vysokou porážku, neděle však dopadla o poznání lépe! Ženy Hattricku v aktuálním dvojkole první ligy žen po ztrátě s Třincem napravily zaváhání proti Torpedu Havířov, který porazily po nájezdech. Rozhodující pokus proměnila Sabina Slováková.

Torpedo Havířov – FBŠ Hummel Hattrick Brno 5:6pn (2:2, 0:0, 3:3 – 0:0)

V sestavě Brňanek došlo k poměrně zásadní změně. Tou byla rotace na postu brankářky, kam naskočila místo Melisy Poláčkové nová posila klubu Nikola Vanďurková. Holky Hattricku navíc byly nabuzené porážkou ze soboty a věřily, že tentokrát si povedou mnohem lépe.

První třetina přinesla vyrovnaný výsledek, když padly dvě branky na obou stranách. Za Jihomoravanky se přitom vždy trefila Katarína Cerchlanová, pro níž šlo o premiérové trefy za Hattrick v soutěži.

Následující část duelu nepřinesla žádnou změnu skóre, zato se hodně vylučovalo. Ve dvou případech šly do oslabení florbalistky hostů, zatímco Torpedo si muselo poradit s jediným vyloučením.

Pořádná zápletka tedy přišla až ve třetím dějství, kdy Hattrick zásluhou Vandy Fidrmucové s Kateřinou Rozenbergovou utekly do velmi nadějného stavu 4:2. Přišlo ovšem havířovské snížení a drama stále nebylo u konce. To platilo i po trestném střílení Lindy Hyksové, jež svoji šanci neproměnila, a tak následoval trest v podobě vyrovnání.

Domácí hráčky byly rozjeté a pohodu potvrdily tím, že zkompletovaly otočku z 2:4 na 5:4. Hattricku už zbývalo jen minimum času a heroické vyrovnání zajistila asi tři čtvrtě minuty před koncem Michaela Schindlerová. Tím si Brno vynutilo aspoň bod.

Po bezgólovém prodloužení se mohla družstva vrhnout na nájezdy. V nich rozhodovaly trefy Fidrmucové a Sabiny Slovákové, čímž Hattrick zaskočil velmi silného protivníka. Celkově získal dva body a zaznamenal druhou výhru nového ročníku.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 8. Pastušková (Kadlecová), 18. Kadlecová (Pastušková), 49. Kadlecová (Marečková), 52. Kalábová Natali (Kalábová Niki), 55. Marečková (Kalábová Niki) – 8. Cerchlanová (Rozenbergová K.), 20. Cerchlanová (Schindlerová M.), 46. Praxová (Fidrmucová), 47. Rozenbergová K. (Schindlerová V.), 60. Schindlerová M. (Rozenbergová V.), RN Slováková.

Sestava

HavířovHattrick
Waloszková – Glasová, Krmelová, Ryšková, Brůžková (C), Macourková, Skalíková, Sobotová – Marečková, Moravcová, Kučerová – Kalábová Natali, Kalábová Niki, Giecková – PastuškováVanďurková (Poláčková) – Schindlerová M., Macejáková, Rozenbergová V. Slováková, Rozenbergová K., Schindlerová V., Štěrbová, Hyksová, Wilczek, Růžičková, Skřivánková (C), Praxová, Skořinská, Fidrmucová, Cerchlanová

FBC Intevo Třinec – FBŠ Hummel Hattrick Brno 15:1 (5:1, 3:0 7:0)

Už nástup do zápasu neproběhl vůbec podle představ hostů. Intevo se ujalo vedení rychlými trefami Sabiny Zoubkové a Romany Kieckové, čímž se Hattrick dostal do útlumu. Jedinou branku zaznamenala Zuzana Štěrbová, zatímco Třinec na konci prvního dějství vedl už pohodlně 5:1.

V prostřední části se domácí družstvo střelecky prosadilo třikrát a upevnilo si náskok. Nejlépe si však Třinec vedl během závěrečné dvacetiminutovky, kdy přidal dalších sedm gólů. V součtu se proti Hattricku dařilo hlavně Veronice Třinecké (4+1) a Adéle Šibrové (3+2).

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 2. Zoubková, 3. Kiecková (Martynková), 11. Šibrová (Zoubková), 17. Třinecká, 17. Mišúnová (Gawryšová), 25. Mišúnová (Šibrová), 26. Šnajdrová (Macigová), 33. Šibrová (Kociánová), 47. Šibrová (Kociánová), 51. Třinecká (Kiecková), 52. Kajzarová (Šibrová), 54. Třinecká (Zelena), 57. Třinecká (Kiecková), 57. Gawryšová (Zoubková), 60. Martynková (Třinecká) – 16. Štěrbová (Hyksová). Střely: 45:17. Trestné minuty: 2:6. Využití: 3:0. Diváků: 82. Rozhodčí: Radek Vybíhal, Jiří Večerek.

Sestava

TřinecHattrick
Šteglíková (Pytlíková) – Kociánová, Zelena, Blažková, Turoň, Martynková, Třinecká (C), Kiecková, Kuchejda, Blechová, Gawryšová, Zoubková, Kajzarová, Stankušová, Šibrová, Šnajdrová, Buchtelová, Macigová, MišúnováPoláčková – Schindlerová M., Macejáková, Rozenbergová V., Schindlerová V., Rozenbergová K., Slováková, Štěrbová, Hyksová, Wilczek, Růžičková, Skřivánková (C), Praxová, Skořinská, Fidrmucová, Cerchlanová
Zpět na úvod