Bulletin k utkání #28
3. kolo: TROOPERS
Návrat do týmu? Spíše jenom na záskok, říká Martin Nagy

Návrat do týmu? Spíše jenom na záskok, říká Martin Nagy

Jeden zajímavý příběh se psal o uplynulém víkendu v Plzni. K utkání nastoupil za florbalisty Hattricku také Martin Nagy, který naposledy hrál za Brňany v ročníku 2020/21. Navíc si připsal důležitou asistenci a podílel se na výhře týmu 5:4 po prodloužení.

Přestože poslední superligový start Nagye se datuje do března 2021, devětadvacetiletý střelec na florbal nezanevřel. V minulém ročníku pravidelně naskakoval za béčko Otrokovic v regionální lize, kde si připsal 38 gólů a 20 asistencí v 15 zápasech.

Během letní přípravy se však situace pohnula jinam. Nagy začal chodit na tréninky Hattricku pro případ, že by ho trenér Simon Šiška potřeboval nasadit do některého z utkání první ligy mužů. A tato příležitost se naskytla právě ve druhém kole na západě Čech.

„Nejsem teď hlavně kvůli rodině schopný věnovat tolik času florbalu. Jsme domluveni, že když bude potřeba, mohu zaskočit. Tentokrát bylo absencí hodně, takže doufám, že se mi podařilo aspoň trochu zastoupit,” uvedl po vítězství z venkovního hřiště Nagy.

Zkušený útočník byl vidět především při přesilovce zkraje druhé třetiny, kdy připravil asistenci Renému Slezákovi u trefy na 2:2. I díky tomuto momentu si Hattrick dokráčel pro cenné dva body a drží se v popředí tabulky.

„Na to, že trénuji asi měsíc, byl individuální výkon ucházející. Ale rozhodně to není něco, s čím bych byl spokojený. Spíše jsem si dokázall, že když budu trochu trénovat, mohl bych na to ještě mít,” smál se Nagy. Celý rozhovor sledujte ve videu níže.

Zpět na úvod