Bulletin k utkání #28
3. kolo: TROOPERS
Holky Hattricku válčily neúspěšně se Židenicemi

Holky Hattricku válčily neúspěšně se Židenicemi

Velké brněnské derby se odehrálo v první lize žen. Hattrick bojoval s bývalým extraligovým týmem ze Židenic, který však v závěrečném dějství šel do jasného vedení. Domácí družstvo ho pak už nepustilo a FBŠ odešlo poprvé v sezóně bodově naprázdno.

K1 Florbal Židenice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 7:3 (0:0, 3:2, 4:1)

Do branky šla stejně jako o minulém víkendu Melisa Poláčková. Z letních posil scházela trenérce Petře Prouzové Vendula Schindlerová, jinak ovšem bylo družstvo v prakticky plném složení. Nicméně ani to Hattricku nakonec nestačilo, aby Židenice obral o body. Brněnské derby skončilo poměrně přesvědčivě pro domácí tým 7:3.

První třetinu přitom mohl Hattrick považovat za vydařenou. Je sice fakt, že ani jednou neskóroval, zároveň však udržel čistý štít a držel si velmi příznivou remízu. Stav se ale začal měnit po přestávce – Židenice v prostředním dějství získaly náskok 3:0 a zdálo se, že odpor Hattricku zlomily. Každopádně to netrvalo dlouho a hostující celek odpověděl dvěma slepenými góly, střelecky se prosadily Sabina Slováková se Zuzanou Štěrbovou.

Hattrick udržel kontaktní rozdíl až do třetí třetiny a stále si držel naděje na vyrovnání. Při vstupu do třetí části ale neproměnil přesilovku pět na tři, přičemž o chvíli později Židenice opět odskočily. I díky využitému trestnému střílení si někdejší účastník Extraligy žen vypracoval vedení o pět branek. Svým druhým gólem v utkání aspoň korigovala výsledek Štěrbová v poslední desetiminutovce.

„Z naší strany dobrých třicet minut zápasu, relativně dobré nasazení. Škoda dvou mikropasáží, kdy jsme se asi zapomněly na střídačce. Beru to tak, že je začátek sezóny, kdy se ukazují možnosti týmu a jednotlivých hráček,” zaznělo v pozápasovém komentáři trenérky Prouzové.

Holky Hattricku budou hrát další ligové duely 1. a 2. října, kdy doma hostí Dobrušku a Rtyni v Podkrkonoší. Ještě předtím však čeká Brňanky druhé kolo Poháru Českého florbalu, a to právě s již zmiňovanou Dobruškou. Měření sil je v plánu už toto úterý 20. září od 19 hodin na půdě soupeře.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 22. Marková (Perutková), 24. Žampachová (Bílá), 25. Sabolová (Králová), 43. Žampachová (Janečková), 49. Janečková (TS), 51. Žampachová (Bílá), 52. Janečková (Bílá) – 26. Slováková (Rozenbergová V.), 28. Štěrbová (Hyksová), 54. Štěrbová (Skřivánková). Rozhodčí: Tomáš Humeňanský, Michal Minařík. Střely: 29:11. Trestné minuty: 4:4. Využití: 0:0. Diváků: 142. TEXTOVÝ ONLINE

Sestavy

ŽideniceHattrick
Večeřová (Nováková) – Bílá, Janečková, Hřebíčková, Perutková, Fuchsová, Králová, Sabolová, Vokálová, Sedláčková, Marková, Muselíková, Zimolová, Jahodová K., Klusáková, Jahodová M., ŽampachováPoláčková – Štěrbová, Hyksová, Rozenbergová V., Drobná, Macejáková, Wilczek, Růžičková, Slováková, Rozenbergová K., Skřivánková, Praxová, Skořinská, Fidrmucová, Schindlerová M., Cerchlanová

Sestřih

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod