Bulletin k utkání #28
3. kolo: TROOPERS
Městské derby s nováčkem! Na Hattrick přijedou Troopers

Městské derby s nováčkem! Na Hattrick přijedou Troopers

Velká domácí premiéra je tady. A dá se čekat, že bude mít pořádný náboj. Ve třetím kole první ligy mužů se představí Hattrick proti Troopers, kteří hrají svůj nováčkovský ročník v soutěži. Pro Hattrick půjde o šanci vyhrát potřetí za sebou a potvrdit solidní formu.

Minulý víkend dopadl pro svěřence kouče Simona Šišky relativně úspěšně. Výjezd do Plzně skončil dvoubodovým ziskem, když v přidaném čase rozhodl o bonusovém bodu Jonáš Kůra. Díky němu se Hattrick dostal mezi nejlepší pětici tabulky, kde jsou rozdíly mezi týmy zatím velmi těsné.

Hattrick navíc už jedno vydařené derby zkraje sezóny zažil. Vstup do první ligy přinesl vítězství FBŠ nad jejich odvěkým rivalem Bulldogs, a to výsledkem 5:4. Kdyby se tak utkání podobně vyvedlo i tentokrát, byli by domácí florbalisté určitě spokojeni.

Co se týče Troopers, jejich nováčkovské působení nemělo kýžený začátek. V prvním kole padlo mužstvo na hřišti Startu 3:9, zatímco o týden později podlehlo 4:9 Bulldogs. Tyto výsledky znamenají, že zeleno-černí se aktuálně nacházejí na dně první ligy. Zároveň jsou vedle Znojma jediným mančaftem, který dosud neuhrál ani bod.

„Očekávám utkání s pořádným nábojem, jelikož spousta kluků se moc dobře zná. Ať už z Hattricku nebo minulých působišť,” připomíná Matěj Bednář, jenž nebude chybět v sestavě domácích. Troopers mají na soupisce třeba Davida Matiho, Jana Grábla či Jakuba Andrleho, kteří spojili velkou část svojí kariéry právě s Hattrickem. O motivaci tak rozhodně je postaráno.

„Při pohledu na herní aspekt očekávám, že to budeme my, kdo bude tvořit hru. Troopers budou spíše čekat na brejky,” říká Bednář svůj předpoklad. A doufá, že on sám se stane tím, kdo podpoří Hattrick kvalitním výkonem. „Mým cílem je být v každém střídání co největším přínosem pro tým a být spokojený se svojí hrou,” komentuje osmnáctiletý útočník.

Produktivitu Hattricku momentálně vede René Slezák, jenž má na kontě dva góly a stejný počet asistencí. Na paty mu šlape Tomáš Brom s bilancí 1+2. Hattrick se tedy bude snažit, aby si ofenzivně úspěšní hráči ještě přilepšili, případně se k nim přidala další jména.

Při zápase se spustí také třetí ročník projektu Hattrick srdcem, v rámci něhož klub věnuje peníze na charitativní účely. Výtěžek opět poputuje Společnosti pro ranou péči, přičemž se zisk bude počítat z návštěvy přímo v hale. Za každých 100 fanoušků v hledišti pošle Hattrick po každém domácím duelu dva tisíce korun na účet nadace. Vše o letošní spolupráci najdete ZDE.

Přijďte se tak podívat v neděli 18. září i vy! Domácí premiéra proti Troopers startuje ve sportovní hale Maloměřice od 18 hodin.

1. liga mužů

3. kolo
18. září 202218.00FBŠ Hummel Hattrick Brno – TROOPERSONLINEVIDEO
Zpět na úvod