Bulletin k utkání #67
26. kolo 1LM: vs. Otrokovice
Poslední derby pro Hattrick! Gullivers u nich doma vynuloval

Poslední derby pro Hattrick! Gullivers u nich doma vynuloval

Poslední brněnská bitva, kterou přinesla základní část první ligy, opanovali florbalisté Hattricku. Nad městským rivalem Gullivers zvítězili bez jediné inkasované trefy 5:0. Hosté tak vyhráli již počtvrté za sebou a stále živí šanci na to začínat osmifinále play-off doma.

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – FBŠ Hummel Hattrick Brno 0:5 (0:0, 0:3, 0:2)

Vítězství 5:0 přichází Hattricku skutečně vhod. Nejen, že svěřenci trenéra Simona Šišky odčinili porážku 1:5 z minulého vzájemného souboje, ale zároveň si pojistili devátou příčku soutěže a nadobro se odpoutali od desátých Štírů. Zároveň stále mají šanci v posledním kole přeskočit osmé Znojmo, což by jim zaručovalo začátek osmifinále play-off doma.

Brňané zároveň vyhrálo již počtvrté v řadě, což je nejdelší vítězná série od začátku sezóny 2022/23. Skóre FBŠ za uplynulé dva venkovní duely činí krásných 16 vstřelených gólů a pouhý jeden inkasovaný. Celkově pak má Hattrick z posledních čtyř utkání průměr obdržených branek 1,75 na zápas.

Zahajovací formace Hattricku doznala proti Gullivers řadu změn. Nechyběl v ní navrátilec do sestavy Jonáš Kůra, ale také úspěšný střelec posledních týdnů Martin Nagy. Zezadu pak situaci jistil Miroslav Steiger, jenž v předešlých duelech na svoji šanci v brankovišti čekal.

První dějství bylo vyrovnanou částí hry, během níž působila obě mužstva obezřetně vzadu. Situace se však proměnila ve druhé třetině, do které vlétl Hattrick aktivně a zaslouženě si vybojoval náskok 2:0. Nejdříve se trefil Jonáš Kůra, po němž zvyšoval René Slezák. Těsně před pauzou si pak hosté vytvořili ještě lepší pozici zásluhou Jiříčka.

Pohoda vydržela na straně FBŠ také do závěrečné pasáže duelu. Po dlouhé absenci se objevil na hřišti David Sládeček, který prakticky hned skóroval, načež se rozdíl ještě měnil na konečný úspěch 5:0. Cenu pro hráče zápasu převzal Steiger za čisté konto. Hattrick odešel z ligového střetnutí s nulou vzadu poprvé od 3. března 2019, kdy vygumoval 4:0 České Budějovice. Dohromady zaznamenal tým šest čistých kont v prvoligové historii.

„Pro nás jde o velmi důležitý výsledek vzhledem k tomu, že nás čeká předkolo play-off. Nabíráme nějaké sebevědomí a myslím si, že skóre odpovídá tomu, jak zápas vypadal. Na začátku měli Gullivers nějaké střely na branku, poté jsme je ale pouštěli převážně jen do zakončení z brejku či ze střední a větší vzdálenosti,” komentoval kouč Šiška.

Základní část završí Hattrick doma. Stane se tak v sobotu 17. února, kdy od 18 hodin přivítá Panthers Otrokovice. Měření sil hostí velká hala STAREZ ARÉNY Vodova, kam jsou všichni fanoušci srdečně zváni! Stále se hraje o hodně.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 21. Kůra J. (Jiříček), 26. Slezák (Bednář), 40. Jiříček (Gryc), 45. Sládeček (Vlach), 50. Malec (Gryc). Trestné minuty: 6:2. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 19:25. Diváků: 174.

Sestavy

GulliversHattrick
Buršík (Prokeš) – Novák, Karpíšek, Dvořák, Kejík, Pollak, Nechvátal (C), Vejmělka – Svoboda, Kadlec, Dokládal – Synek, Konrád, Kos – Bouška, Foret, Valeš – Matula

Steiger (Létal) – Kůra J., Gryc, Halama, Dvořák, Kůra M., Zeisel, Sládeček – Malec, Jiříček, Nagy – Hronek, Bednář, Slezák – David, Procházka (C), Zouhar – Vlach, Máček

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod