Bulletin k utkání #65
22. kolo 1LM: vs. České Budějovice
Série proher zlomena! Hattrick dal sedmičku Budějovicím

Série proher zlomena! Hattrick dal sedmičku Budějovicím

Florbalisté Hattricku utnuli nepříjemnou sérii výsledků! Ve 22. kole první ligy porazili Štíry z Českých Budějovic a oslavili důležitý úspěch před vlastními fanoušky. Vítězství Brňanů přichází po třech porážkách za sebou, čímž se zároveň dramatizuje situace v tabulce.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Štíři Č. Budějovice 7:3 (2:0, 2:0, 3:3)

Vítězství 7:3 nad Štíry je pro Hattrick velice důležité. Přece jen brát všechny body po třech neúspěších v řadě rozhodně znamená psychickou vzpruhu, která může pomoci do hektického finiše základní části. Domácí tým tak nejen, že posílil své umístění na desáté příčce soutěže, ale zároveň se přiblížil na rozdíl jediného bodu právě devátým Českým Budějovicím.

Slušné vyhlídky získalo Brno již v první třetině, kterou vyhrálo 2:0. Hosté navíc nechávali volná okénka v obraně i nadále, což vedení Hattricku ještě upevnilo během prostřední fáze utkání. Mužstvo FBŠ k tomu dlouho zůstávalo bez inkasované trefy, nicméně střeleckou nemohoucnost Budějovice přece jen zlomily v závěrečném dějství. Na třech bodech pro Jihomoravany se ovšem nic neměnilo.

Svoji senzační střeleckou formu opět potvrdil Martin Nagy. Hráč, jenž poslední dobou již naskakuje za Hattrick spíše sporadicky, si připsal už třetí start v tomto kalendářním roce a přidal k němu také třetí gól. Ukázal tedy, že v ostrých zápasech má mančaftu stále co nabídnout. Individuálně se blýskl také Tomáš Brom, jemuž se první utkání od začátku prosince vyvedlo díky dvěma brankám a asistenci.

Pro Hattrick šlo o devátý vzájemný duel v prvoligové historii se Štíry. A to hlavní je, že Brňané jej proměnili na celkově sedmou výhru ze společných setkání. Že nešlo pouze o ojedinělý úspěch, se pokusí Hattrick potvrdit příští sobotu 27. ledna, kdy od 13.00 hraje na půdě Letky.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 8. Bednář (Procházka), 11. Brom (Malec), 30. Malec (Slezák), 38. Brom (Jiříček), 41. Malec (Gryc), 57. Vlach (Hronek), 59. Nagy (Brom) – 44. Prokop (Sedlák), 56. Vlček (Hejplík), 57. Žáček (Hejplík). Trestné minuty: 10:6. Využití přesilovek: 2:0. Střely: 28:27. Diváků: 58. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickBudějovice
Létal (Steiger) – Gryc, Hájek, Halama, Dvořák, Kůra M., Bednář – Malec, Brom, Jiříček – Malec, Jiříček, Brom – Hronek, Vlach, Slezák – Zouhar, Procházka, Nagy – Máček, Zeisel, Nagy

Macek (Švehla) – Brožek, Strouhal, Kudláček, Vacek, Hejplík, Žáček – Drobiš, Perek, Vlček – Froněk, Prokop, Sedlák – Kouba, Fišer, Basík

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod